ARDEI MURAŢI CU VARZĂ



ARDEI MURAŢI CU VARZĂ

Ardeiul murat cu varză se poate mura şi în saramură dar şi în oţet . Pentru un borcan de 3 litri avem nevoie de următoarele :

o varză albă medie spre mare
o varză roşie 
350 ml. oţet de 9 grade 
un litru apă 
2 linguri de sare grunjoasă (neiodată)
piper negru 10-15 boabe 
o lingură de zahăr
2-3 frunze de dafin 

După curăţire trebuie să vă rămână cam 2 kg de varză tocată fideluţă , aşezăm varza tocată într-o cratiţă unde presărăm cam 50 grame de sare pe care o amestecăm bine , după care punem cratţa cu capac într-un loc nu foarte rece , timp de 1 zi , iar din când în când o mai amestecăm .

Curăţăm ardei bine şi îi punem într-o cratiţă cu gura in sus , apoi punem restul de sare peste ei , care vor sta 10-12 ore în sare pentru a se înmuia , să devină mai elastici .


A doua zi vom staorce varza de zeamă , apoi vom scurge şi zeama sărată a ardeilor şi-i vom umple cu varza tocată cât mai îndesat şi-i vom aşeza în borcan cu gura în sus. 

Vom fierbe lichidul format din apă, oţet , în care punem zahărul, piperul şi frunzele de dafin , cam 5-6 minute după care turnăm lichidul peste ardeii umpluţi din borcan,după care vom lăsa borcanul 3-4 ore ca ardeii să absoarbă lichidul . Dacă mai este nevoie să completaţi cu lichid , adăugaţi apă fiartă co oţet în aceiasi prporţie de 3 la 1 . 

După asta vom scurge lichidul din borcan pe care îl punem din nou la fiert cca. 3-4 minute şi-l vom turna fierbinte peste ardei, legăm bine cu ceolofan pe care-l punem în două şi vom depozita borcanul.

Peste cel puţin o lună puteţi desface borcanul şi vă veţi bucura din plin de un gustul deosebit al acestui mix ardei-varză.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii