GOGOŞARI ÎN SOS DE MUŞTAR ŞI MIERE




GOGOŞARI ÎN SOS DE MUŞTAR ŞI MIERE


Este o reţetă mai puţin cunoscută şi mai puţin răspândită însă este extrem de bună şi veţi fi încântaţi de gustul lor deosebit. Aceştia pot fi dulci acrişori , picanţi, normali, asta după preferinţele fiecăruia 

Ca să putem face acestă deosebită reţetă avem nevoie de :

- 3 kg. de gogoşari ( căutaţi din cei mai cărnoşi)

- 600 de grame de muştar iute sau dulce ( după cum doriţi să iasă )

- 300 grame miere ( sau zahăr , dar preferat miere )

- 300 ml. oţet de 9 grade

- 100 ml. ulei de gătit

- 2 linguri sare mare 

- 2 linguri piper negru boabe

- 5-6 frunze de ţelină cu tijă

- 3-4 frunze dafin 


CUM SE PREPARĂ :

- se spală gogoşarii , se curăţă bine de seminţe apoi se vor tăia felii subţiri de cca. 1,5 -2 cm , după care se vor pune într-un vas mai mare şi se vor săra după care îi amestecă bine .

-într-o cratiţa vom face sosul de muştar separat , vom amesteca muştarul cu mierea ( sau zahărul ) , sarea , uleiul şi oţetul şi vom pune la foc, se vor adauga frunzele de dafin şi tijele de ţelină. 

Se lasă să fiarbă 10 minute pâna acesta va devini consistent (sau legat cum se mai spune) în tot acest timp vom amesteca bine , apoi când sosul are o consistenţa destul de bună .

Să nu fierbeţi sosul mai mult de 10 minute după care vom adăuga adăuga gagoşarii scurşi de zeamă şi îi mai lăsăm să fiarbă 5 minute după ce dau în clocot însă atenţie mare , nu mai mult !

 Se vor scoate tijele de ţelină si vom pune gogoşarii în borcane sterilizate şi se vor completa borcanele cu sos până sus . 
Aveţi grijă ca borcanele să nu crape dar gospodinele ştiu deja aceste trucuri .

După trei zile se pot consuma iar după o săptămână vor fi nemaipomeniţi.

Se servesc alături de orice mâncare .




Trimiteți un comentariu

0 Comentarii