MURĂTURI ASORTATE - REŢETE SIMPLE ŞI VECHI



MURĂTURI ASORTATE - REŢETE SIMPLE ŞI VECHI


O reţetă simplă şi foarte răspândită, veche poate de peste o sută de ani , pregătită în zona Bărăganului .  Gogonelele verzi şi alte legume nu au nevoie decât de o saramură simplă pentru a-şi împleti aromele şi a da un gust deosebit acestor bogăţii ale toamnei.

IATĂ DE CE AI NEVOIE : 

gogonele verzi ,chiar şi pârguite

castraveţi

ardei - iute şi semi-iute

ardei kapia verde şi roşu

conopidă

ţelină cu rădăcină şi frunze

morcovi

sfeclă roşie

sare grunjoasă

usturoi

cimbru

mere

gutui

PREPARARE 

Se curăţă şi spală ingredientele pe care le vei folosi , gogonelele se vor lăsa întregi . Puteţi tăia morcovul , conopida, merele ,sfecla, ţelina , iar cantităţile le puteţi ajusta după bunul plac, în funcţie de preferinţe. Se aşează legumele în borcan ,aleatoriu sau alternativ , vom pregăti o saramură care se prepară strict , la 1 litru de apă vom adăuga o lingură cu vârf de sare grunjoasă , în niciun caz nu folosiţi sare iodată. Se fierbe apa , după ce a dat în clocot se pune sarea la dizolvat şi un bucheţel de cimbru , apoi se lasă 10 minute şi se va turna lichidul în recipientul în care am aşezat legumele pentru murat până când saramura le va acoperi . Se pune capacul sau se leaga gura recipientului provizoriu şi se va lăsa o zi , dupa care dacă este cazul se va mai completa cu saramură după care se va sigila . Se pune recipientul la păstrare în cămări sau pivniţe . Se va putea consuma după cel puţin o lună .

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii