VENTUZELE - MINUNEA DIN DULAPUL BUNICII



VENTUZELE - MINUNEA DIN DULAPUL BUNICII 

Aproape cu toţii ştim ce sunt ventuzele aplicate pe spate , acele păhărele folosite din cele mai vechi timpuri , împotriva răcelii şi a altor forme ale acesteia. 
Mulţi nu au văzut cum se aplică şi chiar nu-i ştiu rostul.

Ele nu pot fi aplicate oricum ci urmând o reală regulă . 
Pacientul se va aşeza cu faţa în jos găsind o poziţie cât mai comodă ca spatele să fie pe deplin relaxat .

Pe o scândură sau pe o suprafaţă plană chiar şi într-un recipient de metal se pune vată care a fost înmuiată în spirt ,căreia i se dă foc. Apoi se ia fiecare ventuză şi se va încălzi deasupra acestei flăcări şi se pune foarte repede pe piele . 


Se vor monta începând cu partea de sus în jos maxim 9 de fiecare parte a coloanei , nu se vor monta niciodată pe partea lombară sau deasupra coloanei sau şale .

La următoarele şedinţe se vor evita montarea peste urmele lăsate de primele , după aplicarea lor vor rămâne nişte cercuri vinete dar care vor dispărea în maxim o lună. Procedura nu este dureroasă deloc , pacientul simte o încălzire excesivă şi plăcută acumulând şi o stare de relaxare şi confort fizic.

Încăperea în care se va executa această procedură trebuie să bine aerisită dar şi caldă , diferenţa mare de temeratură dintre procedură şi temperatura camerei va înrăutaţi starea pacientului şi din cauza frigului el nu va putea sta relaxat , iar asta poate duce la montarea defectuoasă sau nu se va putea realiza.

Montarea ventuzelor este indicată în:

GRIPE , AFECŢIUNI PULMONARE , ( bronşite , pneumonii ,TBC) , VIROZE , DURERI DE SPATE , OBOSEALĂ CRONICĂ , CONTRACTURI MUSCULARE 

Nu se vor monta :

TOATE AFECŢIUNILE CARDIACE , BOLI DE COAGULARE A SÂNGELUI , BOLI CU SÂNGERĂRI ABUNDENTE BOLI CRONICE GRAVE ÎN STADII TERMINALE , ANEMII , INSUFICIENŢE HEPATICE ŞI RENALE 



Trimiteți un comentariu

0 Comentarii