CUM PREPARĂM CELEBRUL CIDRU CHIAR LA NOI ACASĂ



CUM PREPARĂM CELEBRUL CIDRU CHIAR LA NOI ACASĂ

Este o băutură sănătoasă , aromată , foarte cunoscută dar şi foarte veche , reţeta cidrului datează în Europa de câteva secole . Cu o aromă inconfundabilă, uşor de obţinut , potrivit oricărui anotimp, se poate servi atât cald cât şi rece , cidrul este băutura perfectă pentru familie.

Iată de ce avem nevoie :

10 mere , 250 gr. zahăr, 4 linguriţe scorţişoară , cuişoare şi nucşoară amestecate tot 4 linguriţe


Spălăm merele şi le tăiem în patru , fără a îndepărta seminţele sau cojile , luăm o oală mare în care punem merele şi zahărul după care adăugăm apă atât cât să le astupe . 

Mirodeniile le vom pune într-o bucată de tifon pe care o vom lega la un capăt astefel sa obţinem un săculeţ pe care îl punem în oală lângă mere.

Fierbem compoziţia timp de o oră la foc mare fără capac  după care reducem focul şi-l mai lăsăm la fiert încă două ore însă de data asta cu capac . 

După cele două ore scoatem merele şi le pasăm până când obţinem un piure . Când acesta s-a răcit îl strecurăm folosind o strecurătoare deasă peste care aplicăm şi un strat de tifon. Pentru a stoarce cât mai bine strângem tifonul pănă când lichidul a fost colectat total.

Turnăm lichidul rezultat în sticle închise ermetic pe care le vom pune în frigider timp de două săptămâni.

Acum că am obţinut o băutură naturală gustoasă şi sănătoasă pe care o putem servi atât caldă cât şi rece nu ne mai rămâne decât să ne bucurăm de savoarea ei împreună cu familia sau prietenii , care te vor aprecia pentru veleităţile tale de gospodină !

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii