
CUM PREPARĂM CELEBRUL CIDRU CHIAR LA NOI ACASĂ
Este o băutură sănătoasă , aromată , foarte cunoscută dar şi foarte veche , reţeta cidrului datează în Europa de câteva secole . Cu o aromă inconfundabilă, uşor de obţinut , potrivit oricărui anotimp, se poate servi atât cald cât şi rece , cidrul este băutura perfectă pentru familie.
Iată de ce avem nevoie :
10 mere , 250 gr. zahăr, 4 linguriţe scorţişoară , cuişoare şi nucşoară amestecate tot 4 linguriţe
Spălăm merele şi le tăiem în patru , fără a îndepărta seminţele sau cojile , luăm o oală mare în care punem merele şi zahărul după care adăugăm apă atât cât să le astupe .
Mirodeniile le vom pune într-o bucată de tifon pe care o vom lega la un capăt astefel sa obţinem un săculeţ pe care îl punem în oală lângă mere.
Fierbem compoziţia timp de o oră la foc mare fără capac după care reducem focul şi-l mai lăsăm la fiert încă două ore însă de data asta cu capac .
După cele două ore scoatem merele şi le pasăm până când obţinem un piure . Când acesta s-a răcit îl strecurăm folosind o strecurătoare deasă peste care aplicăm şi un strat de tifon. Pentru a stoarce cât mai bine strângem tifonul pănă când lichidul a fost colectat total.
Turnăm lichidul rezultat în sticle închise ermetic pe care le vom pune în frigider timp de două săptămâni.
Acum că am obţinut o băutură naturală gustoasă şi sănătoasă pe care o putem servi atât caldă cât şi rece nu ne mai rămâne decât să ne bucurăm de savoarea ei împreună cu familia sau prietenii , care te vor aprecia pentru veleităţile tale de gospodină !
0 Comentarii