PEŞTE ÎN SOS TOMAT , CONSERVĂ PENTRU IARNĂ



PEŞTE ÎN SOS TOMAT , CONSERVĂ PENTRU IARNĂ 

Este o conservă foarte gustoasă şi foarte bine primită în meniul zilei din zilele friguroase ce vor veni. 

Cu un gust rafinat va avea un succes garantat pe masa voastră şi musafirii vor fi încântaţi . Pentru acestă aveţi nevoie de următoarele:



1 kg. de peşte - curăţat fără cap şi coadă 
500 gr. de suc de roşii 
cimbru
3 căţei de usturoi
400 ml. apă 
30 ml. de oţet de 9 grade
sare grunjoasă
o frunză dafin
1 linguriţă zahăr
ulei în care prăjim peştele


După ce peştele a fost curăţat şi bine spălat se va tăia feli se va săra cu o linguriţă de sare grunjoasă şi va sta la sărat cca. 25-30 minute.

Într-o tigaie se va pune puţin ulei , cam 3 linguri maxim şi se va prăji peţtele atât cât îşi va schimba culoarea ,nu complet . Scoatem peştele într-un castron , în uleiul rămas de la prăjit vom mai adăuga o lingură de ulei , apoi punem sucul de roşii , sare ,piper ,usturoi,dafin,zahărul , apa şi oţetul ,lăsând să dea în clocot . 

Se aşează peştele în borcane , apoi se toarnă sosul . Nu mai este necesar să spun cum trebuie să procedaţi cu borcanele ca ele să reziste la şocul termic , le aşezi pe o tavă sau cuţite de inox.

Se vor pune capacele la borcane apoi le vom pune cu gura în jos . Se vor înfăşura borcanele în ziar şi le vom pune la fiert unde vom aştepta să dea în clocot apoi vom reduce focul şi se va lăsa 50 minurte să fiarbă la foc mic , după care vom opri focul iar oala o vom acoperi cu un şervet gors unde va sta pâna se va răci . Se va depozita în cămară la rece şi întuneric , se va putea consuma după minim 2 săptămâni.


Trimiteți un comentariu

0 Comentarii