SEMINŢELE DE DOVLEAC SURSA NOASTRĂ DE SĂNĂTATE




SEMINŢELE DE DOVLEAC SURSA NOASTRĂ DE SĂNĂTATE

O bună sursă de sănătate o găsim chiar în banalele seminţe de dovleac , care conţin magneziu , fosfor , fier mangan , cupru , zinc şi vitamina K . Consumate simple dar şi în alte amestecuri ele pot reprezenta o sursă sigură de a ne întări imunitatea .

IATĂ LA CE NE AJUTĂ: 

OSTEOPOROZA

Având în componenţa lor o cantitate mare de zinc ne poate proteja , previne apariţia osteoporozei , dar va şi reduce inflamaţiile în cazul artitrelor ,fără efecte secundare , pe care le întâlnim în cazul medicamentelor .


INIMĂ SĂNĂTOASĂ

Datorită conţinutului mare de magneziu seminţele de dovleac menţine inima sănătoasă , ajută la formarea moleculelor energetice ale organismului , ajută la pomparea inimii , scade tensiunea arterială, ajută la formarea corectă a dinţilor , chiar şi a oaselor , relaxează vasele de sânge şi asigură o funcţie intestinală bună.

SURSĂ DE OMEGA 3

Sunt o foarte bogată sursă de omega 3 naturală şi este absorbită foarte bine de organism.

EFECTE ANTIDIABETICE

Pot ajuta la reglarea nivelului de insulină din organism şi poate preveni complicaţiile de natură diabetice.

ASIGURĂ BUNA FUNCŢIONARE A FICATULUI

În amestec cu seminţe de in , seminţele de dovleac , conţin grăsimi sănătoase , antioxidanţi şi numeroase fibre , acestea ajutând la buna funcţionare a ficatului.


COMBATE ŞI PREVINE DEPRESIA

Având în compoziţie foarte mult triptofan , ne ajută să avem un somn liniştit dar să ne şi confere o stare de bine .

În normalitate să ne bucurăm de toate acestea , de preferat ar fi ca să le consumăm crude , iar în cazul în care nu le putem procura în stare crudă de preferat ar fi să le prăjim noi în cuptor în care temepratura să nu depăşească 75 grade Celsius unde se vor prăji nu mai mult de 15-20 de minute . 

Consumând aceste minunate seminţe nu vom face decât să ne întărim considerabil sistemul imunitar şi ne vom bucura şi de gustul inconfundabil ale acestor seminţe. 











Trimiteți un comentariu

0 Comentarii