ŞTII CÂTĂ APĂ TREBUIE SĂ CONSUMI ZILNIC ? TOTUL ESTE ÎN FUNCŢIE DE GREUTATEA PE CARE O AI ! AFLĂ CÂT TREBUIE SĂ BEI CA ORGANISMUL SĂ NU SUFERE !



ŞTII CÂTĂ APĂ TREBUIE SĂ CONSUMI ZILNIC ? TOTUL ESTE ÎN FUNCŢIE DE GREUTATEA PE CARE O AI ! AFLĂ CÂT TREBUIE SĂ BEI CA ORGANISMUL SĂ NU SUFERE !

Ştim cu toţii că apa este sursa vieţii ţi că fără ea nu putem exista însă nu ştim exact câtă apă să consumăm zilnic în funcţie de greutatea corporală . De cele mai multe ori facem greşeli când vine vorba de consumul de apă, o facem doar atunci când ne este sete ceea ce nu este foarte bine , ci trebuie să ne facem un obicei în a consuma apă la intervale regulate chiar şi atunci când nu ne este sete , sau avem buzele uscate ceea ce ne avertizează că suntem la începutul deshidratării care atrage după ea stări de ameţeală , nu ne mai putem concentra sau uneori chiar şi cazuri de leşin .

Rinichii sunt cei mai afectaţi în cazurile când nu bem suficientă apă , ridicăndu-se gradul de risc al apariţiei unei infecţii urinare , pietre la rinichi , iar în consecinţă dacă nu vom consuma apă suficientă rinichii nu vor putea elimina toxinele care vor rămâne în corp .


O persoană care cânrăreşte 50 de kilograme necesarul de apă zilnic se ridică la 1,65 litri pe zi , iar o persoană care cântăreşte 100 de kilograme necesarul de apă este de 3,3 litri zilnic . Trebuie avut în vedere să nu ignorăm acest aspect şi să lăsăm să treacă 3-4 ore fără să bem apă , ideal este să consumăm cam la 3 ore un pahar cu apă , iar asta ne va face să ne simţim mult mai bine , mai sănătoşi şi mai veseli. 
Vă veţi putea calcula singuri după procentele de mai sus câtă apă să consumaţi zilnic în funcţie de greutatea dvs. 
Sloganul cu pentru o viaţă sănătoasă consumaţi minimum 2 litri de lichide pe zi este adevărat dar nu foarte corect , aşa că ; CALCULAŢI ŞI CONSUMAŢI !



Trimiteți un comentariu

0 Comentarii