CUM SĂ ÎŢI PĂSTREZI LOCUINŢA CĂLDUROASĂ ÎN ANOTIMPUL RECE



CUM SĂ ÎŢI PĂSTREZI LOCUINŢA CĂLDUROASĂ ÎN ANOTIMPUL RECE

A venit frigul şi de acum încep grijile cum să păstrăm o casă călduroasă în care să te simţi bine şi confortabil alături de familie . 

Putem împiedica irosirea căldurii cu câteva trucuri de care te vei bucura pe tot sezonul rece . Dacă luăm o bucată dintr-o cutie de carton mai mare şi o îmbrăcam în folie de aluminiu după care o vom pune între calorifer şi perete deja avem un plus de căldură, prima că folia reflectă căldura înspre interiorul camerei iar a doua şi ea se va încăzi şi astfel va degaja mai multă căldură.


În zilele însorite este recomandat să deschidem ferestrele larg să permitem razelor de soare să pătrundă în cameră astfel să o încălzească natural , chiar dacă nu ţi se par foarte puternice razele solare încălzesc oricum iar asta o vei simţi mai bine în orele amiezii.

Verifică sistemele de închidere a ferestrelor , ele fiind responsabile de pierderea căldurii din locuinţă . Dacă aveţi ferestre termopan puteţi verfica dacă ele sunt bine închise punând o bucată de hărtie între geam şi toc şi închideţi fereastra bine , apoi trageţi de hârtie, dacă ea iese când fereastra este închisă este clar că trebuie reglată ori garniturile de cauciuc sunt compromise.

 Aici avem două variante , de reglat le putem regala , pe canatul geamului există un şurub sau şuruburi cu cap hexagonal şi încercaţi cu o cheie potrivită să suciţi acel şurub, apoi repetaţi procedeul cu hărtie , dacă hârtia tot iese atunci este clar că trebuiesc schimbate garniturile care sunt acesibile ca preţ , comparativ cu pierderile pe care o să le ai dacă nu le vei schimba.

Un alt sfat util este acela ca să închizi toate uşile camerelor astfel vei împiedica aerul rece să circule prin toată casa ţinându-l astfel sub control.

Pune în dreptul uşilor pe podea acele perniţe cilindrice care împiedică căldura să iasă din cameră .

Un sfat util este şi acela că a sosit momentul să găteşti mai mult la cuptor astfel rezolvi două probleme, împiedici aburul să se răspândească în casă iar a doua şi mai importantă chestiune este acea că încălzirea cuptorului degajă mult mai multă căldură.

Chiar dacă în timpul anului nu folosiţi covoare, mochete , preşuri , a sosit momentul să aşezaţi pe podea un astfel de accesoriu el ajutând la menţinerea căldurii în încăpere.

Aerisiţi camerle puţin şi des, cam 10 minute la patru ore este suficient . Ştim cu toţii că aerul proaspăt se încălzeşte mult mai repede şi în plus de asta vom diminua riscul de apariţie a mucegaiului , care se dezvoltă foarte bine în aer închis şi căldură.





Trimiteți un comentariu

0 Comentarii