CUM SCĂPĂM DE MUCEGAIUL DIN CASĂ FĂRĂ SOLUŢII CHIMICE



CUM SCĂPĂM DE MUCEGAIUL DIN CASĂ FĂRĂ SOLUŢII CHIMICE

Din păcate frigul s-a instalat şi odată cu el încep şi problemele sâcîitoare cu mucegaiul care este favorizat de condensul care se produce din cauza fenemoneului rece-cald. 

Cum mai toţi românii nu îşi permit să folosească sursele de căldură la capacitate maximă şi ea este o nouă sursă care favorizează şi din păcate chiar întreţine această ciupercă care nu numai că are un aspect urât şi un miros neplăcut , el poate să ne afecteze serios sănătatea..


 Adevărat,  găsim soluţii pentru asta , majoritatea pe bază de clor , ceea ce înseamnă că nici ele nu sunt prea sănătoase , ştim cu toţii că vaporii de clor ne afecteză serios căile respiratorii .

 O altă sursă de apariţie şi întreţinere a mucegaiului este şi aceea că nu aerisim camerele , ele trebuiesc aerisite bine cel puţin 1 oră pe zi , iar odată aeristă camera se va încălzi mult mai repede şi mai sănătos . 

IATĂ CÂTEVA METODE DE A SCĂPA DE MUCEGAI CU SOLUŢII NATURALE.

- OŢETUL - are un efect incredibil în lupta cu mucegaiul , puneţi oţet într-un pulverizator şi acţionaţi cu el peste zonele afectate , lăsaţi-l câteva ore apoi frecaţi zona cu o perie , puteţi adăuga câteva picături de ulei esenţial pentru a mai tăia din mirosul aspru al oţetului

EXTRACT DE SEMINŢE DE CITRICE  - dacă sunteţi un sensibil la mirosuri mai puternice aceasta este soluţia optimă deoarece ea este inodoră , adică nu miroase . Cu doar 20 de picături la 500 ml. de apă putem avea un aliat de nădejde în lupta cu mucegaiul . Pulverizăm zona cu acest amestec , lăsăm să acţioneze cel puţin 1 oră apoi ştergem cu o cârpă.


BICARBONATUL DE SODIU - este cea mai ieftină soluţie de pe piaţă care are multiple întrebuinţări fiind foarte eficientă şi în combaterea mucegaiului. Se diluează în apă şi vom pulveriza pereţii, lăsăm să acţioneze după care răzuim zona şi ştergem cu o cârpă umedă pentru a îndepărta sporii.

SOLUŢIE DE ARBORE DE CEAI - în 500 ml. de apă adăugăm o lingură din această soluţie pe care o turnăm într-un pulverizator acţionând asupra zonelor afectate , lăsând soluţia să acţioneze . Nu ştergem nu spălăm , veţi observa că petele şi mirosul vor dispărea ca prin minune.

PEROXID DE HIDROGEN ( apa oxigenată ) - este o soluţie ieftină la îndemâna tuturor . Avem nevoie de un pulverizator şi peroxid de hidrogen 3 % .

Acţionăm cu el asupra zonele infectate , lăsăm să acţioneze 15 minute după care frecăm şi ştergem locul cu o cârpă. 

O soluţie bună este şi accea de a combina , oţet cu bicarbonat de sodiu şi peroxid de hidrogen. , însă trebuie ţinut seama că bicarbonatul trebuie diluat în apă foarte bine , deoarece nedizovat va înfunda pulverizatorul şi îl va face inutil , iar peroxidul de hidrogen trebuie depozitat în recipiente de culoare închisă altfel îşi va pierde din proprietăţi.


Trimiteți un comentariu

0 Comentarii