OBICEIURI CARE NE FAC RĂU LA FEL DE MULT CA FUMATUL


OBICEIURI CARE NE FAC RĂU LA FEL DE MULT CA FUMATUL

Toţi visăm la stilul de viaţă echilibrat , care să confere organismului tot ce are nevoie pentru a fi sănătos şi pentru a funcţiona normal , dar viaţa agitată pe care o ducem din păcate ne împiedică de cele mai multe ori să avem un stil de viaţă sănătos.


Deşi ne dorim mult şi cu toţii visăm la asta , totuşi facem greşeli care ne afectează sănătatea pe termen lung. Pe lângă fumat , despre care ştim că este cam cel mai dăunător obicei din viaţa unei persoane , mai sunt câteva care nu-s la fel de grave ca fumatul dar cam tot aşa de rău ne fac:

- sedentarismul afecteză sănătatea , el având efecte mult mai grave decât v-aţi putea imagina . El este rsponsabil de cele mai multe ori de creşterea în greutate , a atacului de cord şi de apariţia unor boli de cancer .

- odihna insuficientă este şi ea un factor grav pentru sănătatea noastră , pe care o ignorăm . Pentru ca organismul nostru să funcţioneze normal el are nevoie de odihnă , dacă îl privăm de aceasta nu facem decât să creştem riscul unui accident vascular cerebral şi a infarctului miocardic . Lipsa somnului este un factor la fel de periculos în bolile cardiovasculare la fel ca fumatul , lipsa de activitate fizică şi o alimentaţie deficitară.

- singurătatea este foarte periculoasă datorită faptului că ne găsim refugiul pe reţelele de socializare fără să conştientizăm faptul că petrecând foarte mult timp în faţa calculatorului cu atât mai greu ne va fi să mai acceptăm o persoană în viaţa noastră reală. Acest flagel este o problemă la nivel mondial . Specialiştii au constatat că singurătatea reduce durata de viaţa ca şi când ai fuma 15 ţigări zilnic .


Trimiteți un comentariu

0 Comentarii