CE ESTE MAI IMPORTANT ÎN VIAŢĂ ?


 CE ESTE MAI IMPORTANT ÎN VIAŢĂ ? 

scris de Dan Biţuică                                         


Legenda spune că o femeie săracă cu un copilaș în brațe,trecând prin fața unei peșteri,a auzit o voce misterioasă care venea din interior:’Intră și ia tot ce dorești dar nu uita principalul.”Să ții minte un lucru:după ce ieși,ușa se va închide pentru totdeauna…  
                                            
Femeia a intrat în peșteră și a găsit o sumedenie de bogății. Fascinată de aur și bogății,femeia a pus copilul jos și a început să adune în șorț tot ce-i pica în mână.Vocea misterioasă i-a amintit:”Nu ai decît 5 minute„.


Trecând cele 5 minute,încărcată cu aur și pietre prețioase,femeia a ieșit alergând din peșteră și poarta s-a închis…Și-a adus aminte apoi că micuțul copil a rămas în interior și poarta era închisă pe vecie.

Bogația durează puțin,dar disperarea-mereu !!!

Același lucru uneori ni se întâmplă și nouă.

 Avem cam aproximativ 80 de ani pentru a trăi pe pământ și mereu o voce ne aduce aminte:

Nu uita principalul !!!

Lucrurile principale sunt:credința,vigilența,familia,prietenii,viața.Dar dorința de câștig,bogăția,plăcerile materiale ne încântă atât de mult încât principalul este lăsat deoparte.Așa că ne consumăm timpul  cu cele de mai sus și uităm principalul:„Comorile sufletului”.

Nu trebuie să uităm niciodată că viața trece repede și moartea vine pe neașteptate.Și că atunci cînd poarta vieții se va închide pentru noi,nu vor mai servi la nimic bogățiile materiale.

Trăim într-o lume plină de probleme,de spaime,de corupție,de vandalism,de nedreptăți,în care în fiecare zi mor copii nevinovați ai unor părinți stresați,dar totul se întîmplă pentru că am uitat principalul….


1)„Bogăția este sclava omului înțelept și stăpâna celui prost”.(Seneca)


2)”E greu să fii intelept cînd ești bogat,și bogat cînd ești înțelept”.(Epictetus)

3)”Bogăția seamănă cu apa de mare,cu cât bei mai multă,cu atît ești mai însetat”.(Schopenhauer)

4) Înţeleptul totdeauna este bogat, dar rareori bogatul este înţelept.. ( Thales )

Imagini pentru poza barbat stând un munte de bani

Voi încheia articolul cu o mică poveste bine chibzuită:

“Un om batrîn şi foarte bogat îl vizita într-o zi pe Rabin ca să-i ceara un leac pentru nefericire şi singurătate. Rabinul l-a luat de mâna şi l-a dus la fereastra.
– Ce vezi? l-a intrebat el.
– Văd bărbaţi femei şi copii umblând pe stradă.
Rabinul îl luă iarăşi de mâna şi-l conduse în faţa oglinzii.
– Acum ce vezi? zise el.
– Văd mutra mea acră, răspunse bătrînul.
-Înţelegi?, caută să-i explice Rabinul, şi fereastra, şi oglinda sînt făcute din sticlă.

Oglinda are însă un strat foarte subţire de argint pe ea şi, de îndată ce apare argintul, nu-i mai poţi vedea pe ceilalţi, ci te vezi doar pe tine însuţi.”

Acum imaginaţi-vă , uităndu-vă în jurul vostru , la familia voastră , la tot ce aţi realizat împreună, la cât de greu aţi mai urcat o treaptă , apoi întrebaţi-vă ....astea le vom putea cumpăra cu bani vreodată ? 

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii