STĂRILE EMOŢIONALE TE POT ÎMBOLNĂVI GRAV



STĂRILE EMOŢIONALE TE POT ÎMBOLNĂVI GRAV

 Stările emoţionale prin care trecem ne poate afecta atât psihic dar şi fizic. Ignorăm stările noastre emoţionale însă acestea ne pot afecta mai mult decât ne imaginăm.


  Dacă parcurgem o perioadă mai lungă de tristeţe accentuată şi vom simţi o stare generală nu tocmai bună , o oboseală generală , lipsa interesului pentru cotidian şi pentru lucrurile care odată îţi făceau plăcere , atunci trebuie să ştim că organismul nostru se îmbolnăveşte.

 Este adevărat că unele emoţii sunt constructive dar sunt şi altele distructive.

 Creierul secretă doi hormoni care se numesc serotonină şi dopamină, care se vor activa în funcţie de starea prin care trecem , prin fericire şi tristeţe .

Când traversăm perioade de depresie aceştia induc disconfort şi dureri la nivelul plexului şi inimii.

Stările puternice de anxietate îţi vor afecta splina , va provoca probleme digestive şi stări de vomă . Anxietatea este o tulburare care afectează în general stomacul.


 Tristeţea te va îmbolnăvi de plămâni şi inimă , dezamăgirea , decepţiile în relaţiile amoroase , provocând blocaje la nivelul inimii iar odată cu asta şi instalarea bolilor cardiovasculare.
  
 Ficatul este afectat când suntem invidioşi şi nervoşi , bolile hepatice sunt provocate adesea de aceste stări frecvente apărute în viaţa de zi cu zi.

 Rinichii sunt adesea afectaţi de stările de frică , de teamă , de un nou început ,de noi responsabilităţi de asumare a greşelilor .

Nu trebuie să uităm că aceste stări emoţionale nu ne aduc decât rău iar ca să le eliminăm în mare parte din viaţa noastră stă în puterea ta, oferă-ţi momente şi lucruri care te fac fericit chiar şi pentru puţin timp , nu refuza niciodată de a-ţi face o plăcere care te poate scoate din stările de mai sus , încercă să gândeşti mereu pozitiv , tot ce este rău lasă în urmă şi începe noul an fericit !


<

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii