CAFEAUA ŞI MIGRENELE



CAFEAUA ŞI MIGRENELE 

Durerea de cap sau migrenele sunt afecţiuni frecvente care ne-au săcâit pe toţi cel puţin o dată . Ele apar odată cu dilatarea vaselor de sânge de la nivelul creierului , iar un remediu care ajută la contractarea acestora este şi cofeina , care va diminua durerea resimţită .


Este recomandat să consumăm o cafea mică dar concentrată , în fiecare dimineaţă , de preferat preparată la un aparat de cafea ( filtru , espressor , cafetieră etc.) şi ca o altă recomandare este să o consumăm neîndulcită iar asta numai după micul-dejun. 

Acum vor fi destule voci că nu-i bine, că nu-i bună, că eu am tensiune, că eu nu am voie , etc. dar să fim foarte bine înţeleşi , este doar un sfat pentru cei ce nu au probleme şi care au interzis la consumul de cafea .

 Sunt sigur că ne-am trezit cel puţin o dată cu dureri de cap iar după o ceaşcă de cafea durerea a dispărut , crezând că a dispărut de la sine .


 Pe de altă parte dacă suntem iubitori de cafea şi ne dorim să consumăm o a doua ceaşcă de cafea într-o zi , atunci încercaţi să eliminaţi din consumul zilnic băuturile energizante , ceaiului verde şi renunţă clar la băutra dulce carbogazoasă ( aia  cu acid  cu multă cofeină şi zahăr ) şi astfel vei putea să nu supradozezi cantitatea de cofeină consumată pe parcursul unei întregi zile .

Este adevărat că migrena se manifestă diferit de la individ la individ ceea ce înseamnă că un consum de cafea moderat s-ar putea să nu aibă accelaşi efect pentru toţi , însă cercetările au ajuns la concluzia că foarte rar sunt oamenii care nu răspund bine la cofeină pentru a ameliora şi trata migrenele .



Trimiteți un comentariu

0 Comentarii