CE SĂ MĂNÂNCI SĂ AI UN SOMN LINIŞTIT




                               
                                    CE SĂ MĂNÂNCI SĂ AI UN SOMN LINIŞTIT

  Insomnia este o problemă frecventă raportată de majoritatea oamenilor. Unii spun că nu dorm toată noaptea, iar alţii că au probleme doar până adorm.


Dacă încercaţi din greu să aveţi un somn liniştit, atunci acest articol este pentru dumneavoastră. Acesta va învăţa cum să dormiţi mai bine. Mici modificări în obiceiurile dumneavoastră alimentare vor remedia această problemă.

Mâncaţi produse lactate înainte de merge la culcare

Produsele lactate conţine aminoacidul triptofan care ajută la creşterea serotoninei şi melatoninei din sânge. Aceste niveluri crescute ajută la obţinerea unui somn liniştit. Este recomandat să nu mergeţi la culcare cu senzaţia de prea plin.

Prin urmare produsele lactate cum ar fi laptele şi iaurtul ajută foarte mult somnul. Un avantaj suplimentar al produselor lactate este faptul că sunt bogate în calciu şi minerale care promovează folosirea triptofanului în formarea melatoninei.

Dacă alegeţi iaurtul, asiguraţi-vă că are conţinut scăzut în grăsimi pentru o digestie mai uşoară şi de asemenea pentru a evita riscul de obezitate.


Un pahar de lapte călduţ înainte de culcare va avea un efect relaxant şi va ajuta să dormiţi mai bine.

Includeţi ovăzul în gustarea de seară

Ovăzul este o sursă bună de melatonină şi triptofan care ajuta în obţinerea unui somn mai bun. Este de asemenea bogat în magneziu şi calciu şi oferă o calitate mai bună somnului. Dacă nu sunteţi adeptul produselor lactate mâncaţi un bol mic de terci cald de ovăz înainte de a merge la culcare

Mâncaţi banane

Bananele sunt bogate în magneziu şi potasiu şi reduc spasmele musculare prin relaxarea muşchilor. De asemenea sunt bogate în triptofan care ajuta somnul.

 Astfel bananele sunt recomandate persoanelor care nu pot dormi noaptea din cauza spasmelor musculare. Sunt de asemenea o gustare potrivită după un antrenament greu.

Luaţi în considerare consumul de peşte gras la cină

Dacă vă place să mâncaţi peşte, alegeţi peşte gras precum macrou şi sardine, bogaţi în acizi graşi omega 3.

Aportul crescut de acizi graşi promovează nivelul de triptofan al organismului care stimulează nivelul de melatonină ce asigură un somn liniştit. DHA prezent în sardine creşte nivelul de melatonină care ajută la păstrarea unui somn liniştit şi odihnitor.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii