CIDRUL - PREPARARE ŞI BENEFICII



CIDRUL - PREPARARE ŞI BENEFICII 

După mesele bogate ale sărbătorilor şi după atâtea grăsimi consumate organismul are nevoie de o relaxare , de o pauză ,iar ca să-i oferim destule vitamine trebuie să recurgem la sucurile naturale proaspete , la compoturi de casă şi chiar la acestă renumită băutură naturală şi sănătoasă care este cidrul. O putem prepara tot timpul anului simplu şi nu implică costuri semnificative comparativ cu valoarea sa nutriţională

Este o băutură sănătoasă , aromată , foarte cunoscută dar şi foarte veche , reţeta cidrului datează în Europa de câteva secole . Cu o aromă inconfundabilă, uşor de obţinut , potrivit oricărui anotimp, se poate servi atât cald cât şi rece , cidrul este băutura perfectă pentru familie.



Ce beneficii are cura cu cidru


Beneficiile curei de cidru se datorează, mai ales, conţinutului mare de fenoli, valoroşi antioxidanţi, a cocktail-lui de vitamine : C , B1, B2, E, PP şi K, de minerale şi de taninuri. De aceea, cidrul este considerat un remediu valoros şi pentru afecţiuni precum: anorexia, virozele, litiază urinară şi pentru alergii.

Iată de ce avem nevoie :

10 mere , 250 gr. zahăr, 4 linguriţe scorţişoară , cuişoare şi nucşoară amestecate tot 4 linguriţe


Spălăm merele şi le tăiem în patru , fără a îndepărta seminţele sau cojile , luăm o oală mare în care punem merele şi zahărul după care adăugăm apă atât cât să le astupe . 

Mirodeniile le vom pune într-o bucată de tifon pe care o vom lega la un capăt astfel sa obţinem un săculeţ pe care îl punem în oală lângă mere.


Fierbem compoziţia timp de o oră la foc mare fără capac  după care reducem focul şi-l mai lăsăm la fiert încă două ore însă de data asta cu capac . 

După cele două ore scoatem merele şi le pasăm până când obţinem un piure . Când acesta s-a răcit îl strecurăm folosind o strecurătoare deasă peste care aplicăm şi un strat de tifon. Pentru a stoarce cât mai bine strângem tifonul pănă când lichidul a fost colectat total.

Turnăm lichidul rezultat în sticle închise ermetic pe care le vom pune în frigider timp de două săptămâni.


Acum că am obţinut o băutură naturală gustoasă şi sănătoasă pe care o putem servi atât caldă cât şi rece nu ne mai rămâne decât să ne bucurăm de savoarea ei împreună cu familia sau prietenii , care te vor aprecia pentru veleităţile tale de gospodină !

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii