POVESTEA EVADĂRII LUI PACEPA



Povestea evadării lui Pacepa: americanii i-au trimis o sută de taxiuri şi l-au aşteptat cu covorul roşu!



 În anul 1978 consilierul personal a lui Nicolae Ceauşescu a fugit din România cerând azil politic guvernului Statelor Unite , aceasta reprezintă cea mai răsunătoare poveste din istoria spionajului nostru .

 În 1978 generalul Ion Mihai Pacepa ,căci despre el este vorba , avea vârsta de 50 de ani şi ocupa funcţia de consilier personal pe probleme de securitate a lui Nicolae Ceauşescu şi implicit a familiei sale . În luna iulie a aceluiaşi an, Ceauşescu îl trimite pe Pacepa în R.F.G . pentru a pune la cale un atac asupra sediului unde era găzduit celebrul de pe acum post de radio , RADIO ROMÂNIA LIBERĂ .

Odată ajuns în R.F.G . , pe data de 26 iulie , intră în contact cu autorităţile americane şi cere azil politic în S.U.A. Pe data de 28 iulie 1978 generalul Pacepa era cazat la Hotel Intercontinental din Koln, unde primeşte un telefon în camera unde era cazat din partea reprezentantului ambasadei americane în care îi comunica :


 - Ieşiţi din hotel şi o să vedeţi 100 de taxi-uri care trec prin faţa hotelului , urcaţi-vă în oricare din ele pentru că toate sunt ale noastre .

 Odată urcat în taxi a fost escortat de maşini civile cu girofar până pănă la baza Statelor Unite din Frankfurt , unde era aşteptat de un avion HERCULES C 131 . După un zbor destul de obositor generalul Pacepa a fost primit pe aeroportul prezidenţial din Washington cu covor roşu , unde a fost întâmpinat de adjunctul şefului C.I.A  şi de alţi 70 de de oficiali americani.

 Toate acestea se întâmplau la 3 luni după ce Ceauşescu fusese primit în vizită la Washington de către preşedintele american Jimmy Carter . Generalul Ion Mihai Pacepa , a primit o altă identitate , a devenit cetăţean american şi şi-a schimbat fizionomia prin cele 3 operaţii estetice pe care le-a suferit .

 În anul 1978  septembrie , regimul comunist de la Bucureşti îl acuză pe Ion Pacepa , de înaltă trădare , punând premiul de 2 milioane de dolari pe capul său , iar în 1980 Securitatea oferă 1 milion de dolari renumitului terorist al acelor vremuri Carlos Şacalul , pentru a-l asasina pe general, însă această operaţiune se încheie fără succes , deoarece teroristul nu l-a putut identifica.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii