Ultimul trib de canibali trăiesc în vestul insulei Noua Guinee





 Tribul Korowai şi obiceiurile sale canibale

Chiar dacă pare ireal , în vestul insulei Noua Guinee încă mai există un ultim trib de canibali care numără aproximativ 4000 de membri şi care îşi duc traiul ca acum multe mii de ani în urmă , trăind în vitregia junglei , ei încă mai practică şi cred în vrăjitorie , iar ca ultimă frontieră a canibalismului ei mănâcă carne de om .


Tribul Korowai  că despre el este vorba trăiesc la o distanţă de până la 200 de kilometri de ţărmul mării Arafura  în apropierea râului Ndeiram Kabur , unde  fiul guvernatorului Michael Rockefeller  a dispărut fără urmă în anul 1961 , fiind un colecţionar înpătimit de artefacte , el se afla în respectiva zonă pentru  noi descoperiri . Corpul nu i-a mai fost găsit niciodată ceea ce nu este greu de presupus ce s-a întâmplat cu el , însă nu sunt surse sigure că acesta a fost devorat de canibali.
  
Membrii tribului nu ştiu mai nimic despre lumea exterioară ei având încă convingerea că lumea este destul de mică şi ucid aproape pe oricine le încalcă teritoriul , însă au o mare teamă de omul alb pe care-l îl consideră şi numeşte LALEO adică demoni sau fantome.


Pentru ei canibalismul nu este văzut cu ochi răi de către membrii tribului ei considerând că dacă mănâncă un om asta reprezintă un act de răzbunare  a unui demon care a posedat omul pe care-l mănâncă iar astfel  se răzbună pe demonii care sălăşuiesc în corpurile decedate.

 Corpul este mâncat aproape în întregime iar tot ce mai rămâne sunt oasele , dinţii , părul , organele genitale , iar toate astea rămân la vedere ca avertisment , iar craniul este păstrat ca trofeu de cel care a ucis victima.
  
 Canibalismul este parte a unui ritual crucial pentru siguranţa lor faţă de demonul “khakhua”. Khakhua este un vrăjitor, o creatură care ia forma unui prieten apropiat sau unui membru al familiei viitoarei victime. Odată ce victima adoarme, Khakhua începe să îi devoreze măruntaiele, ucigând-o uşor.

 Dacă victima apucă să şoptească vreun nume, înseamnă că transmite celorlalţi membri ai tribului numele demonului care l-a mâncat. Persoana numită nu o să mai fie considerată om, ci demon, apoi va fi ucisă cu o săgeată făcută din oasele unei păsări native. Odată ucis, khakhua este dezmembrat şi gătit la fel cum noi gătim un pui sau un porc.


Trimiteți un comentariu

0 Comentarii