Gem de lămâie - gemul pe care-l putem prepara tot timpul anului



REŢETĂ GEM DE LĂMÂIE

Acest gem are avantajul că lămâile le putem găsi tot timpul anului la o calitate bună a fructului . Prepararea gemului de lămâie este foarte simplă însă extrem de gustoasă şi de ce nu şi de efect. 

Gemul de lămâie este absolut delicios , foarte aromat , cu un gust dulce-acrişor , având şi un bogat conţinut de vitamina C îşi va face repede loc printre preferatele dumneavoastră


 Dacă nu aţi preparat , gustat , sincer vă recomand  să vă gândiţi serios să încercaţi.

Pentru preparea gemului avem nevoie de :

- 1 kg de lămâi

- 2 litri de apă

- 3 kg. de zahăr

Spălam bine lămâile şi le feliem subţire , vom elimina seminţele , deoarece acestea amărăşte gemul , apoi vom pune lămâile tăiate într-un vas de inox sau emailat , după care vom turna cei 2 litri de apă , punem capacul şi vom lăsa stea peste noapte..


A doua zi vom pune oala pe foc şi vom fierbe conţinutul , până când coaja lămâilor se vor sfărma uşor între degete , adăugăm zahărul şi mai fierbem cca. 20 de minute .

Vom turna gemul în borcane curate şi uscate pe care le vom pune în apă fierbinte până se vor răci complet.

                                             VĂ DORESC MULT CURAJ !


Trimiteți un comentariu

0 Comentarii