
REŢETĂ GEM DE LĂMÂIE
Acest gem are avantajul că lămâile le putem găsi tot timpul anului la o calitate bună a fructului . Prepararea gemului de lămâie este foarte simplă însă extrem de gustoasă şi de ce nu şi de efect.
Gemul de lămâie este absolut delicios , foarte aromat , cu un gust dulce-acrişor , având şi un bogat conţinut de vitamina C îşi va face repede loc printre preferatele dumneavoastră
Dacă nu aţi preparat , gustat , sincer vă recomand să vă gândiţi serios să încercaţi.
Pentru preparea gemului avem nevoie de :
- 1 kg de lămâi
- 2 litri de apă
- 3 kg. de zahăr
Spălam bine lămâile şi le feliem subţire , vom elimina seminţele , deoarece acestea amărăşte gemul , apoi vom pune lămâile tăiate într-un vas de inox sau emailat , după care vom turna cei 2 litri de apă , punem capacul şi vom lăsa stea peste noapte..
A doua zi vom pune oala pe foc şi vom fierbe conţinutul , până când coaja lămâilor se vor sfărma uşor între degete , adăugăm zahărul şi mai fierbem cca. 20 de minute .
Vom turna gemul în borcane curate şi uscate pe care le vom pune în apă fierbinte până se vor răci complet.
VĂ DORESC MULT CURAJ !
0 Comentarii