
CUM PREPARĂM CELEBRA TURTĂ CU MĂLAI
Nu mulţi cunoaştem faptul că această pâine era făcută de oamenii mai înstăriţi care îşi permiteau din când în când să adauge şi făină de grâu în mămăliga cea de toate zilele iar de cei mai nevoiaşi doar în zilele de sărbătoare .
Acaestă turtă sau pâine era coaptă în cuptoare de cărămidă dar şi în ţest ,, iar ea putea fi însoţită de aproape orice fel de mâncare , dar în special este extrem de potrivită cu fasole.
Copii şi întreaga familie va adora această pâine , iar musafirii nu vor uita foarte repede această minunată pâine.
CUM PREPARĂM PÂINEA DE MĂLAI :
Prima dată vom face o mămăligă mai moale pe care o fierbem 15 minute , în acest timp spearat amestecăm 3 părţi de mălai cu o parte făină , iar când acesta va fi bine omogenizat îl vom încorpora practic în mămăliga noastră amestecând continuu cu o lingură de lemn , până când vom obţine o cocă mai tare ca cea de pâine, aluatul trebuie să fie consistent dar nu tare.
Coca obţinută o vom modela sub forma unei pâini rotunde peste care presărăm un strat subţire mălai , apoi băgăm la cuptor , de preferat la unul de cărămidă .
Această pâine , este foarte sănătoasă şi foarte gustoasă şi merită încercată cu fasole şi murături sau salată de varză acră .
CURAJ ŞI POFTĂ BUNĂ !
0 Comentarii