Paste carbonara - o reţetă simplă şi foarte gustoasă




REŢETĂ PASTE CARBONARA

 Pastele carbonara sunt printre cele mai populare reţete de paste , este cam cea mai simplă reţetă dar nu şi cea mai puţin gustoasă . Se prepară simplu , repede şi sunt de mare efect chiar şi pentru cel mai pretenţios musafir . Aşa că... să nu mai pierdem vremea şi să începem prezentarea acestei minunate reţete.


Pentru a prepara pastele carbonara avem nevoie de :

Ingrediente

- 250 gr. spaghetti

- 200 gr. bacon

- 3 ouă

- 2 căţei de usturoi

- 100 gr. de parmezan ras sau pecorino romano , sau chiar combinate


- 3 linguri de smântână

- sare

- piper proaspăt măcinat

- 2 linguri de ulei de măsline

- puţin pătrunjel


Mod de preparare

Într-o tigaie, punem două linguri de ulei de măsline în care vom căli puţin usturoiul împreună cu baconul tăiat fâşii subţiri într-un alt vas, batem bine ouăle împreună cu sarea şi piperul. Între timp,vom pune pastele la fiert conform indicaţiilor de pe pachet. 

După ce au fiert şi au fost scurse bine,le vom pune într-un vas unde le  vom amesteca cu ouăle. Adăugăm compoziţia pe bază de bacon şi usturoi, şi apoi cele trei linguri de smântână ,amestecăm bine,vom presăra puţin pătrunjel tocat fin  , apoi pot fi servite , alături de un vin roşu sau bere .



                                    VĂ DORESC SUCCES ŞI POFTĂ BUNĂ !

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii