Spaghete bolognese - paste pentru toate gusturile




REŢETĂ SPAGHETE BOLOGNESE

Majoritatea dintre noi suntem îndrăgostiţi de celebrele paste , care din fericire sunt într-un număr mare de reţete şi împărţite pe regiuni , dar sunt şi multe controverse referitor la reţetarul acestora , dar nu ăsta nu este cel mai important lucru ,ci acela a rezultatului final.


Pentru a prepara spaghetele bolognese iată de ce avem nevoie :

Ingrediente

 - 400 grame carne de vită tocată (pulpă, rasol alb, muschiuleţ)

- o ceapă (galbenă)

- o jumătate de morcov

- 2 fire de tulpină de ţelină

- sare

- piper



- sos de roşii

- boia de ardei iute

- boia de ardei dulce

- ulei de măsline

- 3 căţei de usturoi

- o jumătate de cutie de spaghete

 Mod de preparare

 Vom pune spaghetele la fiert într-un vas cu sare şi o lingură de ulei de măsline , le vom lăsa la fiert atât timp cât scrie pe ambalajul lor , deoarece aici nu este un stas deoarece grosimea pastelor diferă şi implicit şi timpul de fierbere .

Vom cumpăra carnea de vită fără niciun pic de grăsime , pe care o vom toca în magazin sau acasă. Exclus să cumpărăm carnea gata tocată.

 Tocăm ceapa şi usturoiul mărunt , morcovul şi tulpina de ţelină pe care le vom pune la călit în ulei de măsline , pentru cca. 3 minute , vom adăuga carnea , cu 50 ml. apă şi lăsăm să fiarbă aproximativ 40 de minute .

 După 15 minute de fierbere vom adăuga şi sosul de roşii , iar sarea o vom adăuga spre final ,astfel vom evita întărirea cărnii de vită .

După cele 40 de minute de fierbere vom adăuga toate condimentele rămase , sare , piper , boia , amestecăm şi oprim focul.

Sosul se amestecă cu spaghetele fierte în prealabil se servesc cu parmezan ras şi un pahar de vin roşu sau bere .

                                   VĂ DORESC SUCCES ŞI POFTĂ BUNĂ !


Trimiteți un comentariu

0 Comentarii