REŢETĂ SPAGHETE BOLOGNESE
Majoritatea dintre noi suntem îndrăgostiţi de celebrele paste , care din fericire sunt într-un număr mare de reţete şi împărţite pe regiuni , dar sunt şi multe controverse referitor la reţetarul acestora , dar nu ăsta nu este cel mai important lucru ,ci acela a rezultatului final.
Pentru a prepara spaghetele bolognese iată de ce avem nevoie :
Ingrediente
- 400 grame carne de vită tocată (pulpă, rasol alb, muschiuleţ)
- o ceapă (galbenă)
- o jumătate de morcov
- 2 fire de tulpină de ţelină
- sare
- piper
- sos de roşii
- boia de ardei iute
- boia de ardei dulce
- ulei de măsline
- 3 căţei de usturoi
- o jumătate de cutie de spaghete
Mod de preparare
Vom pune spaghetele la fiert într-un vas cu sare şi o lingură de ulei de măsline , le vom lăsa la fiert atât timp cât scrie pe ambalajul lor , deoarece aici nu este un stas deoarece grosimea pastelor diferă şi implicit şi timpul de fierbere .
Vom cumpăra carnea de vită fără niciun pic de grăsime , pe care o vom toca în magazin sau acasă. Exclus să cumpărăm carnea gata tocată.
Tocăm ceapa şi usturoiul mărunt , morcovul şi tulpina de ţelină pe care le vom pune la călit în ulei de măsline , pentru cca. 3 minute , vom adăuga carnea , cu 50 ml. apă şi lăsăm să fiarbă aproximativ 40 de minute .
După 15 minute de fierbere vom adăuga şi sosul de roşii , iar sarea o vom adăuga spre final ,astfel vom evita întărirea cărnii de vită .
După cele 40 de minute de fierbere vom adăuga toate condimentele rămase , sare , piper , boia , amestecăm şi oprim focul.
Sosul se amestecă cu spaghetele fierte în prealabil se servesc cu parmezan ras şi un pahar de vin roşu sau bere .
VĂ DORESC SUCCES ŞI POFTĂ BUNĂ !
0 Comentarii