Cum să foloseşti corect aerul condiţionat - Terapia Naturistă



CUM SĂ FOLOSIM CORECT APARATUL DE AER CONDIŢIONAT

Vara este în toi şi deja am trecut prin câteva zile de caniculă ,aproape greu de suportat . Pentru unii este simplu să facă faţă caniculei , asta cu ajutorul aparatului de aer condiţionat care este extrem de util în aceste zile caniculare , însă doar dacă ştim cum să îl folosim corect . 


Dacă nu îl vom folosi corect există riscul ca acesta din aliat să-ţi devină duşman , afectându-ţi serios sănătatea.
Iată câteva sfaturi pentru ca el să ne fie un bun aliat împotriva caniculei:

Filtrele trebuie curăţate periodic

Filtrele aparatului de aer condiţionat trebuie curăţate sau schimbate periodic , în caz contrar, în aer se poate răspândi bacterii

 Aceste bacterii sunt responsabile de apariţia legionelozei, o afecţiune care se manifestă prin dureri de cap, dureri musculare, febră, tuse seacă, diaree şi dureri abdominale. În cazurile foarte grave, această afecţiune poate duce la apariţia pneumoniei. 

Filtrele trebuie curăţate de praf şi impurităţi pentru a preveni şi alte boli precum rinite, alergii, afecţiuni oculare.

Aerul condiţionat nu trebuie să bată spre cap şi faţă

Jetul rece de aer nu trebuie să îţi bată spre cap, ceafă, spre faţă, în zona lombară sau spre umeri. În cazul în care aparatul este poziţionat în aşa fel încât eşti expus aerului rece, este bine să iei măsuri de precauţie.


 Dacă te afli acasă, lasă aparatul pornit, dar evită să stai în camera respectivă atât timp cât acesta este în funcţiune. După ce încăperea s-a răcorit, închide aparatul de aer condiţionat. Aerul rece trebuie direcţionat în jos sau spre tavan.  Dacă nu, acesta îţi poate afecta grav sănătatea. Poţi suferi de durei de cap, de dinţi (nevralgii) sau de urechi.

Grijă - şocul termic

Trecerea bruscă de la temperaturi joase la temperaturi înalte şi invers are efecte negative asupra organismului. Persoanele care suferă de afecţiuni cardiovasculare sunt cele mai expuse pericolului. Atenţie! Trecerea de la cald la rece şi de la rece la cald trebuie să se facă progresiv, pentru ca organismul să aibă timpul necesar de a se obişnui cu temperaturile.

Cum obţinem temperatura optimă

În locuinţa noastră trebuie să menţinem o temperatură constantă cu 5-10 grade Celsius mai scăzută decât cea de afară. Dacă afară sunt 35 de grade, în casă trebuie să avem 23-25 de grade celsius.

Jetul de aer nu trebuie să fie îndreptat către persoanele din încăpere, ci spre tavan, de asemenea, trebuie să evităm utilizarea debitelor mari ale jetului de aer, iar filtrele ar trebui schimbate sau curăţate conform instrucţiunilor producătorului. În plus, în ceea ce priveşte temperatura setată, este recomandat să nu existe diferenţe prea mari între temperatura din cameră şi cea exterioară. 

Sistemul de răcire trebuie oprit periodic. Cel mai bine ar fi să lăsăm aparatul de aer condiţionat pornit 15 minute la intervale  de două ore.


Trimiteți un comentariu

0 Comentarii