O altfel de plăcintă - Plăcintă cu măsline şi pui



CUM PREPARĂM PLĂCINTA CU MĂSLINE ŞI PUI

Plăcinta cu măsline şi pui este un preparat uşor de gătit , foarte gustos şi foarte scurt ca timp de gătire .

Este un preparat specific franţuzesc care este răspândit prin cele mai îndepărtate colţuri ale lumii , datorită simplităţii şi gustului foarte delicios . 


Iată de ce avem nevoie pentru preapararea plăcintei cu măsline şi pui

- 1 piept pui

- 1 căţel de usturoi

- 150 gr. măsline verzi cu ardei

- 1 ceapă 

- 50 gr. kaizer 

- 1 lingură ulei de măsline

- 400 gr. de foietaj

- 100 gr. caşcaval

- 10-15 fire de pătrunjel 

- 1 lingură de pastă de tomate

- 3 ouă


- 1 lingură de făină

- 150 ml . lapte 

- sare

- piper

Vom pune uleiul într-o tigaie şi-l vom încinge , adăugăm ceapa şi usturoiul şi le călim până devin uşor aurii , adăugăm pătrunjelul verde , apoi pieptul de pui tocat . Prăjim uşor carnea şi adăugăm kaizerul tăiat cubuleţele , condimentele , pasta de tomate şi măslinele şi lăsăm la foc mic cca. 15 minute .

Într-un castron batem ouălele cu laptele , făina şi cu caşcavalul răzuit mare , întindem foaia de aluat pe tavă şi aşezăm amestecul de carne şi măsline răcit , peste care turnăm crema de ouă , după care dăm plăcinta la cuptorul încins la 200 de grade unde vom coace aluatul cca. 50 minute.

citeşte şi - Supa care ne răcoreşte - Gazpacho


                                                 POFTĂ BUNĂ !


Trimiteți un comentariu

0 Comentarii