CUM PREPARĂM PLĂCINTA CU MĂSLINE ŞI PUI Plăcinta cu măsline şi pui este un preparat uşor de gătit , foarte gustos şi foarte scurt ca timp de gătire . Este un preparat specific franţuzesc care este răspândit prin cele mai îndepărtate colţuri ale lumii , datorită simplităţii şi gustului foarte delicios .
Iată de ce avem nevoie pentru preapararea plăcintei cu măsline şi pui - 1 piept pui - 1 căţel de usturoi - 150 gr. măsline verzi cu ardei - 1 ceapă - 50 gr. kaizer - 1 lingură ulei de măsline - 400 gr. de foietaj - 100 gr. caşcaval - 10-15 fire de pătrunjel - 1 lingură de pastă de tomate - 3 ouă
- 1 lingură de făină - 150 ml . lapte - sare - piper Vom pune uleiul într-o tigaie şi-l vom încinge , adăugăm ceapa şi usturoiul şi le călim până devin uşor aurii , adăugăm pătrunjelul verde , apoi pieptul de pui tocat . Prăjim uşor carnea şi adăugăm kaizerul tăiat cubuleţele , condimentele , pasta de tomate şi măslinele şi lăsăm la foc mic cca. 15 minute . Într-un castron batem ouălele cu laptele , făina şi cu caşcavalul răzuit mare , întindem foaia de aluat pe tavă şi aşezăm amestecul de carne şi măsline răcit , peste care turnăm crema de ouă , după care dăm plăcinta la cuptorul încins la 200 de grade unde vom coace aluatul cca. 50 minute. citeşte şi - Supa care ne răcoreşte - Gazpacho POFTĂ BUNĂ !
0 Comentarii