
CUM PREPARĂM PLĂCINTA CU MĂSLINE ŞI PUI
Plăcinta cu măsline şi pui este un preparat uşor de gătit , foarte gustos şi foarte scurt ca timp de gătire .
Este un preparat specific franţuzesc care este răspândit prin cele mai îndepărtate colţuri ale lumii , datorită simplităţii şi gustului foarte delicios .
Iată de ce avem nevoie pentru preapararea plăcintei cu măsline şi pui
- 1 piept pui
- 1 căţel de usturoi
- 150 gr. măsline verzi cu ardei
- 1 ceapă
- 50 gr. kaizer
- 1 lingură ulei de măsline
- 400 gr. de foietaj
- 100 gr. caşcaval
- 10-15 fire de pătrunjel
- 1 lingură de pastă de tomate
- 3 ouă
- 1 lingură de făină
- 150 ml . lapte
- sare
- piper
Vom pune uleiul într-o tigaie şi-l vom încinge , adăugăm ceapa şi usturoiul şi le călim până devin uşor aurii , adăugăm pătrunjelul verde , apoi pieptul de pui tocat . Prăjim uşor carnea şi adăugăm kaizerul tăiat cubuleţele , condimentele , pasta de tomate şi măslinele şi lăsăm la foc mic cca. 15 minute .
Într-un castron batem ouălele cu laptele , făina şi cu caşcavalul răzuit mare , întindem foaia de aluat pe tavă şi aşezăm amestecul de carne şi măsline răcit , peste care turnăm crema de ouă , după care dăm plăcinta la cuptorul încins la 200 de grade unde vom coace aluatul cca. 50 minute.
citeşte şi - Supa care ne răcoreşte - Gazpacho
POFTĂ BUNĂ !
0 Comentarii