Tot ceea ce trebuie să ştii despre pepenele roşu



Tot ceea ce trebuie să ştii despre pepenele roşu

Pepenele roşu este fructul ideal al verii, deoarece conţine puţine calorii, este aproape lipsit de grăsimi, are un gust deosebit de delicios şi este şi o excelentă sursă de apă naturală. 

Două felii mari de pepene conţin cca.50 calorii dar conţin şi minerale şi vitamine ca: potasiu, calciu, fier, vitaminele C, A, carbohidraţi, zahăr natural.


Antioxidanţii naturali neutralizează radicalii liberi ceea ce înseamnă că va întârzia procesul de îmbătrânire, mai ales la nivelul celulelor pielii

Cum să alegi pepenii gustoşi

 Dacă eşti la mare şi stai la soare, mănâncă în fiecare zi două felii mari de pepene roşu şi cel puţin trei felii de pepene galben. 

Combinate cele două fructe funcţionează ca o barieră împotriva agresiunii razelor soarelui la nivelul pielii şi susţin procesul natural de formare al pigmentului din piele.

Când spui totul despre pepene trebuie să spui şi niacina, tiamina, riboflavina, adică vitaminele din grupul B la care se adaugă şi acid folic.

 Licopenul, unul dintre cei mai activi şi mai utili antioxidanţi este prezent în pepene, în cantitate mare. În două felii de pepene se afla de două ori doza minimă necesară de licopen, adică echivalentul din trei roşii. 

Licopenul înseamnă o barieră naturală împotriva formării celulelor canceroase. Concret, o felie de pepene are în jur de 6.800 micrograme de licopen.

Pepenele roşu înseamnă, în proporţie de 92% apa naturală, ceea ce înseamnă că îi face foarte bine pielii, musculaturii, articulaţiilor şi susţine tranzitul intestinal. 

Combinaţia de apă şi potasiu din pepene este un excelent detoxifiant natural, susţinând activitatea renală.

Pepenele roşu este compatibil cu dietele restrictive în cazul diabetului de tip II, reglează tensiunea arterială, iar o cură de pepene de cel puţin trei săptămâni are ca efect regenerarea celulelor nervoase.

Sâmburii de pepene

Trebuie să vorbim în mod special despre sâmburii de pepene roşu, pe care ar trebui să-i mănânci fără reticenţe.

 Sunt foarte bogaţi în proteine, conţin aminoacizi esenţiali: triptofan şi lisina, dar şi acid glutamic, necesar proceselor de regenerare celulară. 


Sâmburii conţin vitamine din grupul B, minerale preţioase, mai ales magneziu, fier şi fosfor, precum şi cantităţi importante de zinc. Sâmburii de pepene sunt şi o sursă sănătoasă de grăsimi, de notat fiind omega 6.

Pepenele roşu poate să fie consumat ca atare sau pus în salate de fructe ori chiar alături de carnea de pui. Şi în sosuri poate fi adăugat, în loc de roşiile dulci. 

Cura de pepene este o bucurie şi un imens beneficiu adus sănătăţii.


Trimiteți un comentariu

0 Comentarii