CEI MAI BUNI CARTOFI - VEZI AICI CUM SE PREPARĂ
Cartofii carbonara
O reţetă pe cât de rapidă pe atât de gustoasă şi de efect , în maximum 45 de minute sunt gata.
O reţetă simplă , economicoasă , uşor de preparat iar timpul de preparare este relativ scurt , ceea ce face din acestă reţetă să fie un succes culinar.
INGREDIENTE :
- 150 grame carne de curcan
- 1 ceapă
- 100 gr. de parmezan
- 1 ou
- sare
- piper
- unt
- 1 kg cartofi
- 300 ml. smântână
- 3-4 feliuţe de bacon
PREPARARE:
Se va preîncălzi cuptorul la cca. 200 grade , vom unge o tavă cu unt , punem cartofii la fiert în apă clocotită cu sare ,curăţaţi, tăiaţi sau întregi , unde-i vom lăsa la fiert aproximativ 10 -15 min. , însă nu-i vom lăsa să se fiarbă până la capăt .
Amestecăm oul cu smântâna şi parmezanul şi vom asezona acestă compoziţie cu sare şi piper , vom tăia ceapa fideluţă şi o vom pune la prăjit în unt până va deveni sticloasă şi puţin aurie , apoi vom tăia carnea de curcan cubuleţe şi o vom căli puţin împreună cu ceapa până se va simţi mirosul de carne friptă , separat vom prăji bacon tăiat mărunt .
Vom scurge cartofii , tăiaţi şi-i vom aşeza în tavă , turnăm sosul , apoi vom presăra bucăţelele de carne de curcan deasupra . Amestecăm uşor toate acestea , presărăm pătrunjel apoi vom da tava la cuptor cca. 30 de minute până se va rumeni uşor apoi după 15 minute vom reduce focul la jumătate , va fi gata când cartofii sunt pătrunşi .
POFTĂ BUNĂ !
0 Comentarii