Cartofii cei mai buni - Repede simplu şi de efect - Află şi tu cum se prepară


CEI MAI BUNI CARTOFI - VEZI AICI CUM SE PREPARĂ


Cartofii carbonara 

O reţetă pe cât de rapidă pe atât de gustoasă şi de efect , în maximum 45 de minute sunt gata.

O reţetă simplă , economicoasă , uşor de preparat iar timpul de preparare este relativ scurt , ceea ce face din acestă reţetă să fie un succes culinar.

INGREDIENTE : 

- 150 grame carne de curcan

- 1 ceapă 

- 100 gr. de parmezan

- 1 ou

- sare

- piper

- unt

- 1 kg cartofi 

- 300 ml. smântână

- 3-4 feliuţe de bacon

PREPARARE:


Se va preîncălzi cuptorul la cca. 200 grade , vom unge o tavă cu unt , punem cartofii la fiert în apă clocotită cu sare ,curăţaţi,  tăiaţi sau întregi , unde-i vom lăsa la fiert aproximativ 10 -15 min. , însă nu-i vom lăsa să se fiarbă până la capăt .

Amestecăm oul cu smântâna şi parmezanul şi vom asezona acestă compoziţie cu sare şi piper , vom tăia ceapa fideluţă şi o vom pune la prăjit în unt până va deveni sticloasă şi puţin aurie , apoi vom tăia carnea de curcan cubuleţe şi o vom căli puţin împreună cu ceapa până se va simţi mirosul de carne friptă , separat vom prăji bacon tăiat mărunt .

Vom scurge cartofii , tăiaţi şi-i vom aşeza în tavă , turnăm sosul , apoi vom presăra bucăţelele de carne de curcan deasupra . Amestecăm uşor toate acestea , presărăm pătrunjel apoi vom da tava la cuptor cca. 30 de minute până se va rumeni uşor apoi după 15 minute vom reduce focul la jumătate , va fi gata când cartofii sunt pătrunşi .

                                                                    POFTĂ BUNĂ !

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii