Cum să avem călcâie frumoase pentru mult timp



CUM ÎNGRIJIM PICIOARELE PE TIMPUL VERII

Vara este în toi , iar căldura îşi face simţită prezenţa , iar asta ne obligă la o ţinută lejeră , de la vestimentaţia corporală până la încălţămintea decupată , papuc , sandale , etc. 


Însă ce ne facem când avem probleme cu esteticul călcâiului crăpat , piele uscată şi îngroşată.

Atunci vom avea nevoie de tratamente, însă cele mai indicate sunt cele naturale cu care să îndepărtăm această problemă inestetică şi chiar deranjantă, iar aici includem şi bărbaţii ,care chiar nici ei nu scapă de această problemă .

Prima operaţiune va fi să înmuiem pielea îngroşată , timp de 15 minute într-un lighean cu apă călduţă în care am pus săpun sau oţet de mere.

Următoarea etapă va fi exfolierea care se va face de 2 ori pe săptămână cu ajutorul unei pietre ponce sau cu un gel abraziv , iar pentru înţelesul tuturor exfolierea are rolul de a îndepărta pielea moartă şi de a da posibilitatea de regenerare a pielii , iar exfolierea se va face calm , fără agresivitate .

Alte metode de exfoliere : 

-  sare de mare amestecată cu ulei de migdale în care adăugăm câteva picături de zeamă de portocale

- mai putem folosi : zaţ de cafea ,sare de mare ,mălai ,tărâţe de grâu ,zahăr.


- un bun exfoliant este cel din portocale şi ulei  : avem nevoie de 2 portocale pe care le vom tăia felii de 5-7 mm. , apoi ne trebuie 1 cană de ulei vegetal şi 1 cană de sare de mare .

 Amestecăm uleiul cu sarea , iar felia de portocală o înmuiem în ulei şi vom masa cu putere călcâiele timp de 10 minute , după care vom spăla cu apă călduţă

Următoarea etapă este hidratatrea şi hrănirea pielii , dacă există crăpături este obligatoriu să hidratăm zona afectată , iar asta o vom realiza aplicând zilnic un unguent din gălbenele sau ulei de măsline , ulei de avocado ,uleiu de migdale ,ulei de cocos.

În cazurile mai severe se recomandă un amestec de vitamina A în uleiul sau crema folosită. Vom evita mersul desculţ .

REŢETE DE CREME :

Ulei de parafină şi vitamine - vom adăuga în 100 de ml. de ulei de parafină o fiolă de vitamina A şi zece gelule de vitamina E ,amestecă iar cu uleiul obţinut ungem călcâiele crăpte şi bătăturile, după care vom pune şosete de bumbac . Lăsăm să acţioneze câteva ore sau chiar o noapte întreagă.

Ulei de muştar şi ceară de parafină - vom amesteca o linguriţă de ceară de parafină în 4 linguri de ulei de muştar şi aplicăm seara pe călcâie şi tălpi , apoi vom pune şosete de bumbac şi lăsăm să acţioneze toată noaptea.

Un pont pentru cei ce nu au timp să-şi prepare reţetele de mai sus , poţi folosi şi balsamul de păr , se ung picioarele seara înainte de culcare şi vom clăti a doua zi.



Trimiteți un comentariu

0 Comentarii