Reţetă italienească - usturoi marinat în ulei sau oţet



CUM PREAPARĂM REŢETA ITALIENEASCĂ ,USTUROI MURAT, MARINAT ÎN ULEI SAU OŢET


Nu de mult timp  am descoperit acest minunat aperitiv gustos cu gust de migdale picante pe care îl putem asorta cam la orice fel de mâncare cu destul de mult succes.La prima vedere pare o conservă de iarnă însă este o conservă potrivită pentru toate anotimpurile . 

Este simplu de preparat şi foarte sănătos pentru consum ,rapid şi gustos, avem toate motivele să avem pe masa noastră acest preparat.

 Familia şi prietenii vor fi încântaţi de acest aperitiv cu o textură fină şi destul de puternică exact ca un contrast subtil.

 Pentru asta avem nevoie de  următoarele ingrediente:

- 150 ml. vin alb

- 150 mi. oţet

- 4 căpăţâni de usturoi

- 1 linguriţă de miere sau zahăr

- 1 linguriţă de sare

- 2-3 cuişoare

PENTRU AROMATIZARE

- piper de mai multe culori

- oregano

- mentă

Pentru usturoiul în ulei de preferat este să folosim ulei de măsline extra -virgin iar dacă nu avem la îndemână putem folosi şi ulei floarea soarelui.

Într-o cratiţă punem vinul şi oţetul la fiert după care adăugăm o linguriţă de sare , mierea şi cuişoarele. iar dacă nu avem cuişoare putem folosi 2 frunze de dafin.

 Când oţetul a dat în clocot adăugăm usturoiul pe care l-am curăţat în prealabil şi aşteptăm să dea în clocot din nou după care oprim focul .

 Scoatem usturoiul cu o  strecurătoare mică . Borcanele vor fi spălate bine apoi sterilizate ,apoi vom aşeza usturoiul în borcane , vom adăuga piper roşu şi piper negru cca. 10-15 boabe , punem oregano şi 2-3 frunze de mentă peste care turnăm oţetul clocotit până în gura borcanului , punându-i capacul imediat şi îl vom ţine astupat în cârpe pentru 10-12 h.

La varianta cu ulei se procedază la fel numai că în locul oţetului se va umple borcanul cu ulei .

După ce se consumă usturoiul din borcanul cu ulei, acesta îl vom putea folosi cu mare succes în prepararea pastelor, pizza, sandwich-uri, salate etc.

                                                           CURAJ ŞI POFTĂ BUNĂ !

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii