Vinete evantai - o reţetă italienească gustoasă şi simplu de preparat



REŢETĂ VINETE EVANTAI 

O reţetă simplă şi foarte la îndemână dar cu un succes şi aspect deosebit care vă va încânta papilele gustative şi va trece testul cu brio peste ochiul critic al soacrei. 




 IATA DE CE AI NEVOIE :

- o vânătă mare 

- 150 g de caşcaval  sau mozzarella ( de preferat )

- bacon , şuncă presată sau muşchi -  sare 

- piper

- o lingură de ulei de măsline

- 4 -5 roşii 


Se spală vânăta , se va şterge şi se va tăia felii  pe lungimea ei dar nu de tot, la capăt ne vom opri astfel ca vânăta să arate ca un evantai( o lăsăm netăiată( cam 2 -3 cm ) , încercând pe cât posibil feliile să cât mai egale , apoi se presară cu sare şi o vom pune pe un fund de bucătărie din lemn, apoi o vom desface ca pe un evantai în aşa fel ca feliile tăiate să nu se rupă din cotor.


 Roşiile şi mozzarella se vor tăia în felii egale .

Se scurge vânăta de zeama pe care a lăsat-o şi se presează puţin cu palma , astfel vom elimina zeama amară , apoi se presară cu sare şi piper se adaugă feliile de roşie, afumătura şi brânza . 

Se va stropi cu ulei de măsline şi se va plia puţin să nu arate prea dezordonat , după care se bagă la cuptor cca. 25 minute
 Se poate servi atât caldă cât şi rece , mai putem adăuga când o punem pe farfurie pătrunjel verde tocat sau busuioc .


                                              VĂ DORESC CURAJ ŞI POFTĂ BUNĂ !

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii