Cum și cu ce scoatem petele de grăsime de pe haine cu ajutorul produselor pe care le avem în casă



PETELE DE GRĂSIME DE PE HAINE LE PUTEM SCOATE CU PRODUSE PE CARE LE AVEM LA ÎNDEMÂNĂ

Petele de pe hainele preferate ne vor da bătăi de cap tot timpul , aşa că am adunat câteva trucuri pe care să le folosiţi şi voi.

De multe ori ne-am întristat când haina preferată am pătat-o din neatenție crezând că am pierdut-o pentru totdeauna , însă avem și câteva trucuri și soluții care ar putea să salveze situația neplăcută.

PETELE DE GRĂSIME

Prima tendinţă a noastră este să punem repede apă peste pată ,ceea ce poate înrăutăţii situaţia astfel încât pata să rămână acolo definitiv.

 Iată ce trebuie să facem: 

1. Detegent de vase incolor,se aplică pe pată ,se lasă să acţioneze 5 minute după care se clăteşte cu apă călduţă.

2. Pudra de talc , presară peste pată şi las-o să acţioneze cel puţin 8 ore.


3. Amidonul de porumb se presară peste pată şi se lasă să acţioneze preţ de 10 minute ,se scutură şi se bagă la spălat. Rezultatele cele mai bune le-a avut la petele de pe piele şi de pe velur.

4. Oţet alb înmoaie o câpă alba sau prosop de hârtie în oţetul alb nediulat şi picură peste pată până cănd aceasta va fi acoperită complet de oţet după care se bagă la spălat . Metoda este eficientă chiar şi în cazul petelor mai vechi.


 5. Zaharina - presară puţin praf peste pată . Indicat ar fi ca să aveţi în geantă un pliculeţ în permanenţă , asta v-ar scuti de neplăcerile păetelor de grăsime când nu sunteţi acasă.



Trimiteți un comentariu

0 Comentarii