Supa care ne răcoreşte - Gazpacho



CUM PREPARĂM GAZPACHO 

Gazpacho este o supă de origine spaniolă care are la bază roşiile şi se serveşte rece de la frigider ,fiind excelentă pentru vremea caniculară.

Gazpacho este o supă rece obţinută din pâine, ulei de măsline, oţet şi legume crude. 

Roşiile, castraveţii, ardeii graşi, ceapa şi usturoiul sunt ingredientele principale pe care le folosesc locuitorii Peninsulei Iberice pentru a obţine acest fel de mâncare simplu şi răcoritor, deşi compoziţia diferă în funcţie de zonă.


 De obicei se prepară în vase de lut şi este servită cu crutoane de pâine cu usturoi.

Uşor de preparat şi foarte gustoasă , supa Gazpacho îşi va face repede loc între supele favorite ale dvs. ,fiind o supă care nu conţine multe calorii .

În afară de gustul delicios această supă este şi foarte benefică pentru sănătate.

Întrebarea e “Ce beneficii nu are?”. Având în vedere că ingredientele nu se fierb, nu se coc şi nici nu se prăjesc, ele îşi păstrează toţi nutrienţii. 

Cei care consumă vor avea un aport mare de vitamina A, C, E, hidraţi de carbon, minerale, fibre şi antioxidanţi în organism. 

Consumul regulat de gazpacho diminuează apariţia cancerului şi satisface pofta de ceva bun şi răcoritor.

Iată de ce avem nevoie :

- 3 roşii mari decojite , tăiate bucăţi şi curăţate de seminţe

- 500 ml. de suc de roşii

- 1 ardei verde gras tăia bucăţele

- 1 castravete decojit

- 2 linguri de ulei de măsline

- o jumătate de ceapă tocată


- 1 lingură de oţet din vin

- 3 căţei de usturoi pisaţi

- 5 - 6 fire de pătrunjel proaspăt

- sare , piper

Se pun într-un blender sucul de roşii , jumătate din roşiile decojite şi tocate , castravetele , ardeiul gras ,ceapa , oţetul şi usturoiul ,uleiul ,sarea şi piperul şi se mixează până la omogenizare. 

Vom turna tot conţinutul într-un castron după care vom adăuga restul de roşie decojită şi se bagă la congelator pentru 2 ore . Se scoate şi se presară pătrunjel verde şi se serveşte rece .

                                            CURAJ ŞI POFTĂ BUNĂ !



Trimiteți un comentariu

0 Comentarii