Testează acasă dacă ai probleme cu tiroida



CUM TESTEZI ACASĂ DACĂ AI PROBLEME CU TIROIDA

Din păcate din ce în ce mai mulţi oameni au probleme cu glanda tiroidă despre care ştim că ne influenţează viaţa, fiind direct responsabilă de starea noastră atât fizică cât şi psihică. 


Când glanda tiroidă nu mai funcţionează în condiţii optime apar disfuncţii ca , metabolismul lent sau prea rapid este una din cauzele îngrăşării , incapacitatea de a transpira normal , face ca toxinele să fie reţinute în organism , căderea părului şi chiar intoleranţa la frig ar trebui să ne dea de gândit .

Un test simplu şi foarte eficient de a vă testa acasă felul în care tiroida este testarea temperaturii , este metoda precisă dacă se respectă cu exactitate anumite etape şi indicaţii.

 Temperatura trebuie luată de sub braţ timp de patru zile consecutiv dimineaţa , iar dacă în aceste 4 zile se va observa o temperatură constant scăzută atunci clar tiroida ta este hipoactivă sau leneşă.

UITE CUM FACI TESTUL 

- seara înainte de culcare ne asigurăm că avem la îndemână pe noptieră un termometru scuturat bine


- dimineaţa , înainte de a ne da jos din pat ne luăm temperatura montând termometrul exact sub braţ.

- alegem o poziţie comodă şi aşteptăm după ceas 10 minute .

- după 10 minute verificăm termometrul şi vom nota valoarea indicată de mercur.

O temperatură normală a corpului uman este între 36,5 - 36,8 C ° , iar o temperatură mai mică de de 36,5 C ° este un indiciu al hipotiroidiei iar o temperatură mai mare de 36,8 C ° indică hipertiroidism.

Dacă temperatura este cuprinsă între valorile de 36 -36,5 C ° problema nu este alarmantă , valorile de 35 - 35,5 C ° acestea indică o stare destul de avansată a acestei afecţiuni tiroidiene.

Dacă constataţi că timp de 4 zile consecutiv temperatura corpului este cuprinsă între 36 - 36 , 5 C ° totul este în regulă , însă dacă apar alte valori coroborate cu cele mai sus menţionate , este indicat un control de specialitate . 

ALTE SIMPTOME ALE TIROIDEI 

- oboseală permanentă

- schimbări bruşte de comportament

- apetit alimentar

- gustul schimbat

- piele uscată

- probleme de memorie sau concentrare

- libidou scăzut

                     VĂ DORESC SĂNĂTATE , CĂ-I MAI BUNĂ DECÂT TOATE !

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii