Trucuri care ne ajută să scăpăm ușor de crustele formate pe tigăi fără efort



METODE CARE NE AJUTĂ SĂ SCĂPĂM DE MURDĂRIA DEPUSĂ PE TIGĂI , SIMPLU ȘI FĂRĂ EFORT

Cu toții aven această problemă în bucătărie și anume acea a tigăilor arse  , problemă care ne dă bătăi de cap pentru a le curăța și a le aduce spre o formă acceptabilă.

Astăzi vă voi spune câteva trucuri de care să vă folosiți și să scăpăm de aceste probleme fără prea mari eforturi . 


Pentru a pregăti o soluție care va curăța tigăile eficient avem nevoie de :

- o ceșcă de apă oxigenată

- o jumătate de ceașcă de bicarbonat de sodiu 

- sucul de la o lămâie 

Vom amesteca cele 3 ingrediente până vom obține o pastă omogenă , apoi vom aplica pasta pe tigaie sau în zonele murdare de arsură . 

Lăsăm să acționeze preț de 15 - 20 de minute după care vom obsrva că murdăria se va desprinde singură .

ALTE METODE DE A CURĂȚA O TIGAIE ARSĂ

- vom umple tigaia cu apă caldă în care vom turna detergent de vase pe care o vom lăsa la înmuiat 3 -4 ore după care vom trece la curățare folosind partea abrazivă a buretelui de vase pentru a îndepărta murdăria 


- vom prepara o soluție dintr-o cană de oțet pe care o vom amesteca cu 2 linguri de bicarbonat de sodiu și o cană de apă , turnăm soluția în tigaie și o vom lăsa să acționeze 20 de minute , după care o vom spăla cu un burete.

- o altă metodă este cea prin încălzire și înmuiere , vom umple tigaia cu apă în care adăugăm detergent de vase , apoi aprindem focul și lăsăm apa să fiarbă în tigaie 10 - 15 minute , lăsăm să se răcească apoi îndepărtăm lipitura de pe fundul tigăii cu o lingură de lemn .

- rugina de pe o tigaie din tablă o putem îndepărta ușor cu sare grunjoasă pe care o vom pune pe buretele de vase și vom freca zonele afectate .

                                                     SPOR LA TREABĂ !

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii