Viaţa şi moartea femeilor islamice - religie sau scalvie ? partea a - 2 - a



FEMEIA ÎN LUMEA ARABĂ

scris de Dan Biţuică

- partea a doua -

Aşadar ca statistică 55 de femei au fost ucise în Iran în perioada 1986 -1997 , potrivit Comitetului Internaţional împotriva Pedepsei la moarte prin uciderea cu pietre.


Lumea arabă ne uimeşte în continuare chiar şi astăzi prin cruzimea sa , prin violenţă brută . Prezenţa femeilor musulmane în cinematografe este practic de dată recentă , iar femeia este reprezentată ca femeia supusă bărbatului , victimă a societăţii în care s-a născut.

Încă din copilărie tatăl fetiţei are dreptul  asupra vieţii ei , el hotărăşte cu cine , când şi dacă se căsătoreşte , iar după căsătorie viaţa ei trece în mâinile soţului său care are dreptul suprem asupra ei. 

De curând ele au primit dreptul de a şofa , însă nu au drept de vot iar în mijloacele de transport în comun ele stau separat în spatele autobuzului separat de ceilalţi călători pentru a nu intra în contact cu alţi bărbaţi.

Atât de obtuză este mentalitatea privind femeile încât şi casele au două intrări , femeia nu va intra niciodată pe uşa principală care este a bărbatului . 

Legea islamică permite este permisivă însă cu o căsătorie a unei fete pubertine cu un bărbat matur , indiferent de vârsta fetiţei.

De exemplu referitor la dreptul de muncă a femeilor islamice pentru acestea se construieşte un oraş al lor în Arabia Saudită unde vor putea munci şi dezvolta cariere .

În Somalia , o ţară practic înfometată crâncen legea se preocupă cu biciuirea în public a femeilor care poartă sutien iar în Sudan li se aplică acelaşi tratament femeilor care îndrăznesc să poarte pantaloni iar poliţia percheziţionează şi arestează pe loc femeile care poartă pantaloni..


În Egipt , extremiştii vor o lege ca femeile să poarte mănuşi pe căldura deşertului saharian , ca nu cumva să se vadă vreo bucăţică de piele să fie tentantă pentru un bărbat.

Islamul interzice femeilor să poarte haine transparente sau veşminte care lasă să se vadă forma corpului femeii , iar asta este o obligaţie de netăgăduit pentru fetiţele care ajung la pubertate 

Violul este luat în considerare doar dacă femeia aduce un martor şi nu există nici conceptul de corupere a minorilor , doar dacă bărbatul violează copii mai mici de 9 ani , atunci ei pot fi judecaţi, asta datorită faptului că vârsta legală la care copii pot face sex este de 9 ani.

Acuzaţia de viol , practic este inexistentă şi aproape imposibil de demonstrat , iar dacă totuşi se întâmplă să reclame un viol ele sunt declarate imorale şi va fi considerată prostituată , după care va urma violuri frecvente.

va urma...citeşte şi - Viaţa şi moartea femeilor islamice - religie sau scalvie ? partea a -3-a

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii