Viaţa şi moartea femeilor islamice - religie sau scalvie ? - prima parte



FEMEIA ÎN LUMEA ARABĂ

scris de Dan Biţuică

prima parte -

Am fost indignat despre modul de viaţă a femeilor arabe , despre viaţa şi moartea lor , despre drepturile lor şi despre rolul lor în viaţa şi religia islamică. V-aş ruga să citiţi articolul şi veţi rămâne şocaţi de ce se întâmplă încă în lumea anilor 2018.

Una dintre cele mai controversate legi ale lumii arabe care încă este în vigoare din păcate şi la această oră , este LAPIDAREA
Lapidarea este o execuţie la moarte ,dintre cele mai inumane şi crude deoarece condamnatul este ucis cu pietre . 


În ciuda protestelor a numeroase organizaţii şi a celei mai importante Organizaţia Pentru Drepturile Omului nu au putut ajunge la un acord cu unele ţări islamice din Africa şi Asia , exemplul fiind Afganistan şi Iran.

Sentinţa de condamnare la moarte este dată de un monarh sau de justiţie , iar condamnatul este îngropat până la brâu sau piept , restul corpului fiind expus loviturilor de pietre pe care mulţimea o aruncă în osândit.

Paradoxal aceste sentinţe sunt date mai mult împotriva femeilor decât a bărbaţilor , iar ca motiv pentru aceste sentinţe sunt adulterul , vrăjitoria sau hoţia.

Adulterul este ilegal în Iran iar pedeapsa cu moarte prin lovituri cu pietre este prevăzută în Codul Penal iranian din 1991 , care prevede ca : pietrele să nu fie atât de mari încât condamnatul să fie omorât din 2-3 lovituri , dar nici mici încât să nu poată fi numite pietre .

Execuţia are loc de obicei în public , iar prima piatră aruncată asupra condamnatului este dată de judecătorul care a semnat şi decis condamnarea la moarte , după care , cum bine aţi intuit mulţimea duce la bun sfârşit sentinţa.

Ce mi se pare şi mai inuman este faptul că familia condamnatului este obligată să privească acest măcel.

Dintre ţările care încă mai adoptă aceste practici de condamnare la moarte se numără Afganistan , Arabia Saudită, Sudan , Nigeria şi Emiratele Arabe Unite.


Supremaţia bărbatului este un lucru destul de evident iar voinţa acestuia devine practic lege pentru femeie , iar viaţa acesteia este în mâinile soţului , tatălui , de când se naşte până când moare.

Legea islamică este foarte dură cu femeile , lucru demonstrat de numeroase cazuri de lapidare ,detenţie , spânzurare biciuire .

Lapidarea este pedeapsa maximă pentru adulter iar în unele cazuri copii sunt obligaţi să arunce cu pietre în propria mamă care este îngropată până la piept şi legată cu funie de mâini.

Sunt practici care ne îngrozesc , practici rupte parcă din altă lume din care încă din păcate mai fac parte. O lume din care parcă răul nu mai pleacă , o lume din care barbaria încă mai are adepţi.

În lumea acestor state viaţa femeii nu înseamnă prea mult , iar cuvântul femeie este mai mult un obiect decât o fiinţă , fiind lipsită aproape de tot de drepturi , femeia arabă a învăţat că femeia se naşte şi moare sclavă.

va urma...

citeşte şi - Viaţa şi moartea femeilor islamice - religie sau scalvie ? partea a 2 - a

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii