Cum să preparăm o cafea la ibiric cu totul deosebită


CUM SĂ PREPARĂM O CAFEA LA IBRIC CU TOTUL DEOSEBITĂ

Aşa cum ne-am obişnuit , dimineţile le începem , majoritatea dintre noi cu o cafea aromată pentru a avea energie pentru întreaga zi . Ca această băutură care face parte din viaţa noastră , să fie cât mai gustoasă şi aromată trebuie să o preparăm după o reţetă . Este adevărat că mulţi dintre noi avem propriile reţete însă astăzi vă propun o reţetă a unui cafegiu de profesie.



Ca o cafea să fie gustoasă regula numărul unu este să fie măcinată proaspăt.
Să folosim apă plată deoarece apa de la robinet îi poate schimba gustul .
Pune apa în ibric şi  punem ibricul pe foc fără să adăugăm cafeaua.
Vom pune cafeaua doar atunci cănd apa va fi călduţă .
Doza corectă este de 2 linguriţe de cafea la o ceaşcă de apă.

Dacă nu aveţi musafiri cărora nu le ştiţi obiceiul cam cât de dulce beau cafeaua puteţi adăuga zahărul în apa caldă înainte de a pune cafeaua. Doza normală este de o linguriţă de zahăr la o ceaşcă . 

Lăsăm cafeaua pe foc până se va umfla puţin , apoi luăm cu linguriţa caimac şi punem în ceşti cam două linguriţe , apoi punem ibricul pe foc din nou unde îl mai lăsăm până cafeaua se va mai umfla o dată dar nu până sus la marginea ibricului. 


Un alt secret este acela ca înainte de a turna cafeaua în ceşti vom lua cu vârful linguriţei cafea crudă , proaspăt macinată şi vom pune peste caimacul din ceşti ,apoi vom turna cu grijă cafeaua fierbinte .

Ideal ar fi ca ibricul să fie din aramă.

Veţi constata că aveţi în ceaşcă o cafea cu un gust şi aromă deosebită . 

Pe lângă această reţetă vă recomand cu căldură şi o carte scrisă de Gheorghe Florescu un adevărat cafegiu...








POFTĂ BUNĂ !


ENGLISH

HOW TO PREPARE A BREAKFAST COFFEE WITH ALL OVERALLAs we are accustomed to, we start the morning, most of us with an aromatic coffee to have energy for the day. As this drink that is part of our life, be as tasty and aromatic as possible, we have to prepare it for a recipe. It is true that many of us have our own recipes, but today I am offering you a recipe for a professional cafeteria.For coffee to be tasty rule number one is to be freshly ground.Use tap water because tap water can change its taste.Put the water in the kettle and put the kettle on the fire without adding the coffee.We'll only put the coffee in when the water will be hot.The correct dose is 2 teaspoons of coffee per cup of water.If you do not have guests that you do not know about how sweet you drink coffee you can add sugar to warm water before putting your coffee. The normal dose is one teaspoon of sugar per cup.Leave the coffee on the fire until it swells a little, then take the teaspoon spoon and put in the cups about two teaspoons, then put the kettle on the fire again where we leave it until the coffee will swell once but not up to the edge of the kettle.Another secret is that before we pour the coffee into the cups, we take a spoonful of freshly ground coffee with the spoon tip and put the coffee cup in the cups, then carefully pour the hot coffee.It would be ideal if the pot was made of brass.You will find that you have a cup of coffee with a great taste and aroma.



Trimiteți un comentariu

0 Comentarii