Pastă de vinete cu pătrunjel, ceapă verde şi capere – Rețetă turcească | Cafeneaua Subiectelor




Pastă de vinete cu pătrunjel, ceapă verde şi capere – Rețetă turcească

Vara este anotimpul propice pentru a putea adopta câte ceva din gastronomia mediteraneeană sau chiar și din cea orientală  însă nu este regulă. Lucrul acesta îl putem adopta în orice anotimp , aceste rețete sunt  foarte gustoase ,ceea va face din prepararea lor un mare succes . 


Vom vorbi puțin despre prepararea unei paste de vinete de care vă veți îndrăgosti instantaneu. Această pastă din vinete se potriveşte perfect cu o baghetă sau o lipie crocantă.

IATĂ DE CE AVEM NEVOIE PENTRU A PREPARA PASTA DE VINETE :

- 2 linguri de capere

- 1 kilogram de vinete

- sare şi piper

- ulei de măsline extravirgin

- 1 legătură de ceapă verde

- 1 legătură de pătrunjel

- 2 căței de usturoi tocat

- 1 linguriţă coajă de lămâie

- 3 linguriţe zeamă de lămâie

- 2 linguriţe melasă de rodie

- 2 linguriţe de iaurt

- un vârf de cuțit piper cayenne

 - baghetă franţuzească sau lipie



PREPARARE

Vo punem caperele într-un bol şi spalăm de sare cu apă caldă. Lasăm caperele în apă călduţă pentru 20 de minute. Le vom scurge de apă şi apoi le vom usuca pe un şervet de hârtie. Le tocăm mare şi le vom pune deoparte.

 Încălzim cuptorul la 400 de grade.,decojim vinetele şi le vom tăia în cubuleţe de aproximativ 2 cm. Punem vinetele într-un bol cu sare şi piper, peste care vom adăuga 3 linguri de ulei de măsline. Așezăm vinetele pe o coală de copt şi le coacem până se fac aurii şi moi, după care le vom lăsa la răcit.

Punem vinetele coapte într-un robot de bucătărie şi le mixăm puţin, adaugăm caperele, ceapa verde, pătrunjelul, usturoiul, coaja şi sucul de lămâie, melasa de rodie, iaurtul, piperul cayenne şi 2 linguri de ulei de măsline, apoi amestecăm bine. Punem amestecul într-un bol.

Înainte de a servi gustăm amestecul şi îl vom asezona dacă mai este nevoie. Servim pasta de vinete, cu ceapă verde şi pătrunjel pe o felie de pâine sau ca sos pentru lipie.

                VĂ DORESC POFTĂ BUNĂ ȘI ÎNCERCAȚI REȚETA !


Trimiteți un comentariu

0 Comentarii