VIN FIERT - REŢETA FAIMOSULUI JAMIE OLIVER
Sezonul rece ne bate la geam şi cu toţii ştim cât de bun este vinul fiert cu scorţişoară şi zahăr , ne ajută să ne încălzim dar şi ne desfată papilele gustative într-un mod deosebit.
Astăzi o să vă prezint o reţetă deosebite a faimosului Jamie Oliver , o reţetă care vă va încânta atât pe dumneavoastră dar mai ales familia, prietenii şi musafirii , şi toţi vor aprecia priceperea dumneavoastră.
IATĂ DE CE AI NEVOIE :
- o lămâie
- un lime
- două clementine
- un baton scorţişoară
- 200 gr. zahăr
- anason stelat două bucăţi
- un baton de vanilie tăiat pe jumătate în lung
- un vărf de cuțit de nucşoară
- 2 litri vin roşu
- 6-7 cuişoare
- trei frunze de dafin ( de preferat proaspete )
Se curăţă bucăţi mari de coajă de lămâie , clementine şi lime, punem zahărul într-o cratiţă la temeperatură medie , adăugăm cojile de citrice şi zeama de la clementine , cuişoarele , batonul de scorţişoară, frunzele de dafin şi un praf de nucşoară , păstaia de vanilie şi vin căt să acopere zahărul .
Lăsam la foc până zahărul s-a dizolvat complet , apoi aducem amestecul la temeperatura de fierbere, vom continua să fierbem amestecul preţ de 5 minute pâna se va obţine un sirop gros.
Când siropul este gata dăm focul la minim şi adăugăm anasonul stelat şi restul de vin , mai lăsăm amestecul pe foc pentru alte 5 minute , apoi poate fi turnat în căni şi servit.
POFTĂ BUNĂ !
0 Comentarii