Cum să preparăm o cafea delicioasă după faimoasa reţetă turcească | Cafeneaua Subiectelor



REŢETĂ CAFEA TURCEASCĂ

Consumatorii de cafea din întreaga lumea recunosc cafeaua turcească ca unele dintre cele mai vechi reţete de preparare a cafelei din lume sau printre cele mai renumite .

Faimoasă în toată lumea , cafeaua turcească şi-a făcut repede un renume pe bătrânul continent şi nu numai . 

Deşi pare uşor de preparat ,totuşi sunt anumite trucuri de care trebuie să ţinem seama pentru obţinerea unei cafele deosebite . 

Contestată dar şi adorată , cafeaua turcească preparată la ibric devine un adevărat ritual al dimineţilor pline de savoare .

Prima condiţie a acestei reţete de preparare a cafelei după metoda turcească este aceea de a măcina boabele de cafea înainte de a prepara cafeaua , astfel va avea un gust mult mai intens . 


În ibric se va pune apă rece ţinând seama de câtă cantitate de cafea vrei să obţii , astfel ca la o ceaşcă de apă vom adăuga o linguriţă cu vârf de cafea şi una mică de zahăr. 

Vom amesteca până zahărul se va topi , apoi vom pune ibricul sau recipientul pe care îl folosim pe foc la flacără mică , ca praful de cafea să aibe timp să-şi lase aromele .

Aşteptăm să se umfle cafeaua în ibric , apoi luăm recipientul de pe foc , după ce nivelul cafelei revine la normal, iar punem ibricul la flacără , mişcare pe care o vom face de două ori , turnăm puţină cafea în ceaşcă după care mai punem pentru ultima dată ibricul pe flacără fără să lăsăm să se umfle prea mult , după care vom turna în ceaşcă ţinând ibricul de sus . 


Reţeta este 100 % turcească iar despre ea se spune că ar fi printre cele mai bune dar şi una dintre cele mai vechi , iar ca o completare ideal ar fi să putem folosi un vas de aramă şi apă plată .

Se va servi cu apă rece , după fiecare gură sau două de cafea se va bea puţină apă, astfel gustul cafelei va fi mereu ca la prima sorbitură , dar apa ne va ajuta şi la dizolvarea cafelei în stomac astfel ne va scăpa de mai multe probleme , ştiind faptul că pe stomacul gol , cafeaua creşte aciditatea din stomac.

                                                  POFTĂ BUNĂ !


citeşte şi - Cum preparăm acasă un cappuccino delicios

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii