De ce nu este bine să bem cafeaua pe stomacul gol | Terapia Naturistă

  
  DE CE TREBUIE SĂ EVITĂM SĂ BEM CAFEAUA PE STOMACUL GOL

Majoritatea dintre noi facem greşeala de a consuma cafeaua de dimineaţă pe stomacul gol, alegând cafeaua în detrimentul micului-dejun, ceea ce este cu totul şi cu totul greşit, deoarece în timp acest obicei poate afecta mucoasa stomacului, iar de aici o întreagă serie de probleme.

 O singură ceaşcă de cafea băută pe stomacul gol va creşte aciditatea din stomac într-un mod destul de dramatic, iar asta va îngreuna procesul de digestie.  Persoanele cu boli  ale stomacului (gastrite, ulcere) vor avea de suferit din cauza acestui obicei nesănătos.




O altă problemă serioasă a consumului de cafea pe stomacul gol este că aceasta va creşte nivelul de cortizol într-un mod destul de alert, iar corpul nostru are nevoie de mai mult timp pentru a-l scade, de aici şi senzaţia de energie dată de cafea care nu face decât să crească cortizolul, el fiind direct răspunzător de abilitatea organismului de a rămâne treaz.

Foarte des întâlnim la persoanele care consumă cafeaua pe stomacul gol acea senzaţie neplăcută de balonare şi nu în ultimul rând acesta  având şi proprietăţi diuretice. 

Deşi crezi că o ceaşcă de cafea te va ajuta să ai o digestie mai bună, vei fi surprins să vezi câte modificări pot apărea într-un timp foarte scurt. 


Conform studiilor cafeaua de dimineaţă trebuie consumată la cel puţin o oră după ce ne-am trezit şi niciodată pe stomacul gol, iar alte studii demonstrează faptul că adevarata acţiune a cafelei asupra noastră o are cafeaua băută după ora 9 dimineaţa.

Sper ca articolul meu să vă convingă să renunţaţi la prostul şi nesănătosul obicei de a consuma cafeaua pe stomacul gol .

Recomandarea este ca înainte de cafea să consumăm un sandviş, un bol cu cereale, un covrig sau măcar o felie de pâine prăjită


    VĂ DORESC SĂNĂTATE, CĂ-I MAI BUNĂ DECÂT TOATE !

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii