Lucruri pe care nu le știai despre cafea | Cafeneaua Subiectelor



LUCRURI PE CARE NU LE ŞTIAI DESPRE CAFEA

Băutura care ne bucură dimineţile şi ne dă plusul de energie de care avem uneori nevoie , are şi ea o istorie întreagă ,dar astăzi vom evidenţia doar câteva lucruri mai puţin ştiute despre băutura cea mai băută de pe pământ.



- cafeaua este pe locul doi în lume în clasamentul oficial al vânzărilor de bunuri de consum imediat după carburanţi

- în cantităţi mari , savuroasa băutură poate ucide , aşa că băutorii pătimaşi trebuie să fie precauţi.

- cafeaua, spun istoricii a fost descoperită din întâmplare în Etiopia , atunci când o turmă  de capre a consumat boabele de cafea , iar păstorul a observat că ierbivorele sale deveneau agitate după ce consumau aceste boabe.

- cea mai scumpă cafea din lume este Kopi Luwak , boabele sale fiind recoltate din excrementele pisicilor indoneziene , acestea consumându-le , iar după 2-3 zile petrecute în tubul digestiv alea acestor animale sunt evacuate prin fecale , munca cea mai grea este a îngrijitorilor care trebuie să separe boabele de cafea de restul de fecale.


- Columbia , Brazilia , Africa de Sud sunt cele mai mari producătoare de cafea , ele asigurând peste 40 % din producţia globală.

- boabele de cafea mai prăjite conţin mai puţină cofeină ca cele mai puţin prăjite

- cafeaua a fost chiar şi interzisă în sec. XVI în Imperiul Otoman din cauza efectelor sale asupra sistemului nervos, iar Vaticanul a interzis cafeaua care era considerată băutura musulmană.


- în oraşul Tunja din Columbia în 2013 s-au adunat în piaţă 13.800 de oameni pentru a savura o ceaşcă cu cafea împreună , încercând astfel promovarea cafelei care paradoxal într-una din cele mai mari producătoare de cafea , ea se află printre ultimele locuri în privinţa consumului.

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii