TARTĂ CU URZICI Fiind sezonul urzicilor, vă prezint o altfel de rețetă în care vom putea prepara urzicile în alt fel și anume gătind o tartă cu urzici. Este adevărat că este puțin mai complicat de gătit, față de urzicile clasice, însă vă promit că vă veți îndrăgosti de această tartă.
Cunosc multe persoane care nu sunt adepte a consumului de urzici însă după ce a gustat din această tartă, mi-au cerut rețeta și acum o gătesc de cel puțin de 2 ori pe săptămână. Nu ar fi rău să o notați și voi. Iată de ce avem nevoie pentru prepararea tartei cu urzici - 750 gr. de urzici proaspete - 1 lingură de făină - 3 ouă proaspete (de preferat de casă) - 5 ouă fierte tari - 10 fire ceapă verde - 3 linguri de ulei - 150 gr. de cașcaval - 2 linguri de griș - Sare - Piper Mod de preparare tartă cu urzici Vom spăla urzicile bine cu apă rece, după care le punem la fiert în apă clocotită cu sare, la foc mare. După ce acestea s-au fiert, le scurgem (însă nu aruncăm zeama în care au fiert) și le tocăm mărunt. Le înăbușim în ulei împreună cu cele 10 de fire de ceapă verde pe care le vom toca mărunt.
Vom freca 1 lingură de ulei cu o lingură de făină și vom adăuga treptat urzicile și subțiem cu zeama în care am fiert urzicile și punem din nou la fiert, însă de data asta la foc mic. După ce s-a răcit vom adăuga treptat cele 3 ouă crude bătute ca pentru omletă, ceapa înăbușită, grișul și cașcavalul ras. Adăugăm sare și piper după gust. După ce această operațiune a fost terminată, vom prepara o foaie de tăiţei (cum facem tăițeii de casă) dintr-un ou, 1 lingură de apă, 1 vârf de cuțit de sare și făină cât cuprinde. Vom tapeta cu cu ea o cratiță sau o tavă, lăsând-o mai lungă pe margini, punem compoziția peste care punem cele 5 ouă fierte. Acoperim cu marginile foii de tăiței și dăm la cuptor, până când foaia va fi coaptă. Sper să vă placă rețeta și POFTĂ BUNĂ !
0 Comentarii