O CAFEA MAI GUSTOASĂ Chiar dacă nu eşti un barman profesionist sau un cafegiu de profesie asta nu te va împiedica să prepari o cafea delicioasă folosind la aceste trucuri. - indicat este ca boabele cafelei să fie măcinate chiar înainte de preparare , însă dacă nu ai timpul necesar să faci asta zilnic trebuie să ţii seama de o regulă foarte importantă ,cafeaua are gustul cel mai intens în primele două săptămâni de la măcinare şi prăjire , aşa că dacă o cumpăraţi gata măcinată ideal ar fi să o consumaţi în cel mult două săptămâni de când aţi desfăcut punga.
- depozitarea este şi ea la fel de importantă , cafeaua se poate degrada dacă nu este depozitată corect adică să nu fie expusă la soare , ea trebuie ţinută în recipiente închise la culoare , la întuneric , departe de umiditate şi căldură . - cantităţile corecte nu sunt nici ele de neglijat , iar acestea sunt de 2 linguri ( nu cu vârf ) de cafea la 170 ml. de apă , însă sunt persoane care preferă cafeaua mai tare , atunci se vor pune maxim 4 linguri . - apa este şi ea importantă , poate influenţa semnificativ gustul unei cafele chiar şi de calitate superioară , indicat este să folosiţi apă plată.
- dacă adăugăm puţină scorţişoară , un vărf de cuţit , indiferent de ce cafea preferi , aceasta va accentua aromele cafelei şi le vor scoate mai bine în evidenţă. - pentru un plus de savoare un alt truc pentru ca o cafea să fie excelentă este să-i torni o picătură de extract sau esenţă de vanilie şi vei obţine o cafea excelentă. Sper ca aceste trucuri să vă bucure dimineţile de acum înainte.
0 Comentarii