Tu știi ce semnificație au marcajele de pe ouă ? | Cafeneaua Subiectelor



CE SEMNIFICAŢIE AU MARCAJELE DE PE OUĂ ȘI CE TREBUIE SĂ ŞTII DESPRE ASTA !

Sărbătorile pascale ne bat la ușă și după cum știm , ouăle sunt vedetele aceste sfinte sărbători . De la prăjituri , cozonaci , pască și până la a le vopsi , ele sunt folosite în aproape orice gospodărie .



 De aceea trebuie să cunoaștem unele lucruri despre ouă , despre ce semnifică marcajele lor.

De multe ori când cumpărăm ouă ne uităm pe marcajul acestuia din care înţelegem decât data când a fost ouat , însă ce este mai important nu vedem sau nu ştim să o facem. Iată ce însemnă prima cifra de pe marcajul unui ou ! 

Şi data este importantă dar mai importantă este prima cifră .

Prima cifră şi cea mai importantă indică calitatea oului .


CIFRA 0 

Sunt ouă de la găini crescute în aer liber şi hrănite cu hrană ecologică. Aceste ouă sunt cele mai valoroase şi sănătoase şi nimic din hrana lor nu a fost tratat sau combinat chimic.

CIFRA 1 

Sunt ouă de la găini crescute în aer liber , dar spre deosebire de prima categorie hrana lor nu este certificată ecologic .Găinile din acesta categorie îşi petrece timpul în aer liber având alocat un spaţiu de cel puţin 4 metri pătraţi iar seara intră în hale. 

CIFRA 2 

Sunt ouă de la găini crescute în hale la sol , conform reglementărilor UE acestea sunt crescute într-un spaţiu alocat de 9-18 găini pe metrul pătrat în hale fără să vadă lumina zilei..Aceste ouă nu sunt neapărat rele dar nici nu-s recomandate de specialişti.




CIFRA 3 

Sunt ouă de la găini crescute în baterii , iar aceaste baterii au un spaţiu de numai 550 centimetri pătraţi adică ca o comparaţie aşa puţin mai mare ca o coală format A 4 şi de cele mai multe ori aici în spaţiul acesta sunt înghesuite şi câte 6 găini unde sunt hrănite cu vitamine sintetice şi medicamente iar hrana de obicei conţine coloranţi şi furaje modificate genetic. 

Consumând aceste ouă în timp sănătatea ne va fi pusă în pericol , ca , hipertensiunea arterială ,diabetul zaharat de tip 2 , afecţiuni cardiovasculare şi cerebrovasculare .



Alegeți cu grijă , alegeți sănătatea dumneavoastră !

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii