Cum scăpăm de purici prin metode naturale | Cafeneaua Subiectelor



CUM SCĂPĂM DE PURICI PRIN METODE NATURALE

Știm cu toții , că odată cu sosirea caniculei și a umezelii în urma ploilor abundente , începem să ne confruntăm cu invazia puricilor . Mereu suntem surprinși de apariția lor , însă ceea ce nu știm despre ei , este faptul că aceștia depun ouă , iar acestea pot sta fără să eclozeze chiar și un an . 


Nu vor ecloza dacă nu au umezeală , însă dacă aceasta este prezentă , invazia lor este inevitabilă .

Putem prepara soluții chiar noi acasă , naturale și destul de eficiente , Una dintre acestea este cea cu MENTĂ .

Vom lua o mână de frunze de mentă proaspătă și le vom zdrobi cu ajutorul unui mojar , până când vom obține un ulei . Luăm pasta obținută și o vom pune într-un tifon pe care-l vom agăța undeva în camera care este infestată cu purici .

 Trebuie avut grijă să ferim tifonul de copii și animale .Din păcate îi putem aduce în casă involuntar , aceștia sărind pe picioarele noastre , fără să observăm. 

Acest ulei ne mai poate ajuta și pentru zgarda cățelului , turnând 3 - 4 picături , însă această operație o facem cu zgarda în mână , nu când este pe gâtul câinelui deoarece nu trebuie să atingă pielea. Vom îndepărta zgarda dacă observăm că animalul se scarpină sau are alte semne de alergie .


Altă metodă este cea cu punga de hârtie , vom pune în ele mentă uscată și le vom așeza pe podea unde nu au acces copii sau animalele.

O altă metodă este cu DETERGENTUL DE VASE . Punem un bol pe podea în mijlocul camerei , apoi o lumânare disc , turnăm detergent de vase cât acesta să nu depășească marginea discului lumânării și aprindem lumânarea .Puricii vor fi atrași de lumină și vor sări în bol , unde vor rămâne lipiți în detergent. Dacă este necesar puneți mai multe de astfel de capcane .

Pentru covoare , presărăm sare fină direct pe covor , aceasta va deshidrata și usca puricii și chiar și ouăle lor. Lăsăm să acționeze 2 zile , apoi aspirăm temeinic .

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii