Supă orientală cu roşii şi năut - rapid şi gustos | Cafeneaua Subiectelor



REŢETĂ SUPĂ ROŞII CU NĂUT

Odată cu sosirea sezonului cald , mulţi dintre noi vrem să scăpăm de căldura produsă de flacara aragazului şi din această cauză de multe ori mâncăm hrană rece . Dar ce ne facem , că avem nevoie de o supă lichidă , chiar dacă este cald , iar unele supe necesită destul de mult timp de fierbere . Atunci apelăm la supe creme , supe care se prepară repede şi sunt foarte gustoase şi hrănitoare . Una dintre aceste supe este SUPA DE ROŞII CU NĂUT  , o supă de care vă veţi îndrăgosti imediat după ce aţi gustat-o .


IATĂ DE CE AVEM NEVOIE PENTRU PREPARAREA SUPEI :

- 2 linguri ulei 

- 2 cepe , de preferat roşii

- 2 căţei de usturoi

- 400 gr. năut din conservă ( pentru a nu mai fi nevoie să fierbem năutul)

- un vârf de linguriţă de scorţişoară

- sare

- piper

- o legătură pătrunjel verde

- 400 gr. pulpă roşii 

- o jumătate de linguriţă de turmeric

- 600 ml. supă de legume 

-1 linguriţă pasta de harissa


Încingem uleiul în tigaie apoi adăugăm cele două cepe tocate mărunt şi usturoiul pe care le vom căli cca. 4 minute , apoi adăugăm roşiile şi pasta de harissa şi mai lăsăm 3 minute , adăugăm năutul scorţişoara , piperul ,turmericul şi supa de legume pe care le vom lăsa să fiarbă alte 10 minute.

Acum când supa noastră este gata o putem potrivi cu sare , după gustul fiecăruia , tocăm pătrunjelul verde şi punem deasupra în farfurie.

Supa noastră nu necesită să stea pe foc mai mult de 20-25 minute , o putem servi simplă sau cu pâine prăjită.

                                 CURAJ ŞI BINEÎNŢELES , POFTĂ BUNĂ !

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii