REŢETĂ SUPĂ ROŞII CU NĂUT Odată cu sosirea sezonului cald , mulţi dintre noi vrem să scăpăm de căldura produsă de flacara aragazului şi din această cauză de multe ori mâncăm hrană rece . Dar ce ne facem , că avem nevoie de o supă lichidă , chiar dacă este cald , iar unele supe necesită destul de mult timp de fierbere . Atunci apelăm la supe creme , supe care se prepară repede şi sunt foarte gustoase şi hrănitoare . Una dintre aceste supe este SUPA DE ROŞII CU NĂUT , o supă de care vă veţi îndrăgosti imediat după ce aţi gustat-o .
IATĂ DE CE AVEM NEVOIE PENTRU PREPARAREA SUPEI : - 2 linguri ulei - 2 cepe , de preferat roşii - 2 căţei de usturoi - 400 gr. năut din conservă ( pentru a nu mai fi nevoie să fierbem năutul) - un vârf de linguriţă de scorţişoară - sare - piper - o legătură pătrunjel verde - 400 gr. pulpă roşii - o jumătate de linguriţă de turmeric - 600 ml. supă de legume -1 linguriţă pasta de harissa
Încingem uleiul în tigaie apoi adăugăm cele două cepe tocate mărunt şi usturoiul pe care le vom căli cca. 4 minute , apoi adăugăm roşiile şi pasta de harissa şi mai lăsăm 3 minute , adăugăm năutul scorţişoara , piperul ,turmericul şi supa de legume pe care le vom lăsa să fiarbă alte 10 minute. Acum când supa noastră este gata o putem potrivi cu sare , după gustul fiecăruia , tocăm pătrunjelul verde şi punem deasupra în farfurie. Supa noastră nu necesită să stea pe foc mai mult de 20-25 minute , o putem servi simplă sau cu pâine prăjită. CURAJ ŞI BINEÎNŢELES , POFTĂ BUNĂ !
0 Comentarii