
REȚETĂ KETCHUP DE CASĂ
Cu toții apreciem această pastă din roșii, gustoasă și sănătoasă. O consumăm asortată cu multe feluri de mâncare în funcție de gusturi.
Din păcate în comerț o găsim preparată nu tocmai natural și sănătos. O rețetă naturală și extrem de gustoasă o putem prepara chiar noi .
IATĂ DE CE AVEM NEVOIE PENTRU PREPARAREA KETCHUP - ULUI DE CASĂ
- 6 kg. de roșii de grădină
- 1 kg. de mere
- 100 ml. de oțet
- 500 gr. de ceapă
- 600 gr. zahăr
- usturoi
- piper negru
- 3 linguri de sare
Decojim roșiile și merele pe care le tăiem apoi cubulețe. Curățăm ceapa pe care o tăiem bucăți și punem totul la fiert.
Mărunțim întreaga compoziție cu un blender și fierbem la foc mic aproximativ o oră, după care adăugăm piperul, oțetul și zahărul, amestecând bine cu o lingură din lemn.
Turnăm ketchup-ul în borcane pe care le sigilăm ermetic.
Acum avem în cămară un ketchup natural și foarte gustos.
POFTĂ BUNĂ !
0 Comentarii