REȚETĂ KETCHUP DE CASĂ Cu toții apreciem această pastă din roșii, gustoasă și sănătoasă. O consumăm asortată cu multe feluri de mâncare în funcție de gusturi. Din păcate în comerț o găsim preparată nu tocmai natural și sănătos. O rețetă naturală și extrem de gustoasă o putem prepara chiar noi .
IATĂ DE CE AVEM NEVOIE PENTRU PREPARAREA KETCHUP - ULUI DE CASĂ - 6 kg. de roșii de grădină - 1 kg. de mere - 100 ml. de oțet - 500 gr. de ceapă - 600 gr. zahăr - usturoi - piper negru - 3 linguri de sare
Decojim roșiile și merele pe care le tăiem apoi cubulețe. Curățăm ceapa pe care o tăiem bucăți și punem totul la fiert. Mărunțim întreaga compoziție cu un blender și fierbem la foc mic aproximativ o oră, după care adăugăm piperul, oțetul și zahărul, amestecând bine cu o lingură din lemn. Turnăm ketchup-ul în borcane pe care le sigilăm ermetic. Acum avem în cămară un ketchup natural și foarte gustos. POFTĂ BUNĂ !
0 Comentarii