Ceaiuri pentru imunitate, energie, concentrare, anxietate, pasiune şi somn bun | Cafeneaua Subiectelor



CEAIURI PENTRU DIFERITE STĂRI ŞI MOMENTE 

Cunoaştem faptul că românul este frate cu natura şi că tuturor ne place să bem o cană de ceai nu doar pentru aroma sa, ci şi pentru acţiunile curative ale acestuia. Într-un banal pliculeţ cu ceai se află o doză de sănătate, de la vitamine, antioxidanţi, minerale şi polifenoli, până la savoarea şi aroma pe care natura ne-o oferă. 


Unele ceaiuri, cum ar fi menta sau muşeţelul, pot alunga greaţa, ne întăresc sistemul imunitar şi ne energizează organismul, altele ne ajută în lupta împotriva depresiei şi a stresului, relaxându-ne mintea şi trupul. 

Iată câteva exemple de ceaiuri pe care să le consumăm pentru stările în care suntem.

Pentru întărirea imunităţii - este recomandat ceaiul verde, de muşeţel şi de gingseng, acestea vor lupta cu bacteriile şi vor avea efecte anti-inflamatorii.

Pentru un somn bun - este recomandat ceaiul de muşeţel care este renumit pentru proprietăţile sale calmante şi ceaiul rooibos, care scade tensiunea arterială şi induce starea de bine şi relaxare. În această categorie intră şi ceaiul de lavandă, care este foarte bun în a reduce stresul şi a ne calma.

Pentru energie - avem nevoie de un energizant natural şi acesta poate fi ceaiul verde sau ceaiul negru, ambele conţin cofeină, bineînţeles că în cantitate mult mai mică, comparativ cu o cafea.

Pentru concentrare - tot ceaiul verde este recomandat şi aici, însă, dacă nu vrei să consumi cofeină din diferite cauze, poţi apela cu mare încredere la ceaiul din mentă, cu aroma sa inconfundabilă şi revigorantă ne va ajuta să fim mai puţin anxioşi, să fim mai activi şi mai atenţi. Îl putem consuma în orice moment al zilei, dar în special înainte unei zile grele şi solicitante sau când trebuie să învăţăm.



Pentru pasiune - nu este obligatoriu să recurgem la vestitul pahar cu vin roşu ca să dăm frâu liber imaginaţiei în cuplu, ci doar o infuzie preparată din busuioc şi vanilie este suficientă şi mai eficientă ca vinul roşu, având proprietăţile unui puternic afrodisiac, aşa că, puteţi sări fără probleme peste alcoolul vinului roşu.

Pentru relaxare şi stare de calm vom apela la ceaiurile de muşeţel şi lemongrass. Primul are proprietatea de relaxare a întregului organism, a musculaturii, având şi un efect ușor sedativ.

Ceaiul de lemongrass este recomandat persoanelor anxioase, fiind recomandat şi pentru stres sau insomnie şi el având efectul unui sedativ uşor.

                       VĂ DORESC SĂNĂTATE, CĂ-I MAI BUNĂ DECÂT TOATE !

Trimiteți un comentariu

1 Comentarii