Tu ştiai legenda lui Moş Nicolae ? | Cafeneaua Subiectelor



Tu ştiai Legenda lui Moş Nicolae ?

Se ştie din moşi strămoşi că data de de 6 decembrie dimineaţa copii găsesc în ghetuţe dulciuri şi fructe, asta doar dacă ei au fost cuminţi, caracteristica lui Moş Nicolae este aceea, că el aduce şi o nuileuşă celor care pe tot parcursul anului au fost tare neascultători. Despre toate aceste lucruri cunoaştem majoritatea dintre noi, însă nu toată lumea cunoaşte adevărata legendă a lui Moş Nicolae.



Se spune că Sfântul Nicolae fiind foarte milos din fire a ajutat trei fete sărace din oraşul său, aducându-le în dar zestre, noaptea fără a fi zărit. 

Acele trei fete locuiau într-o casă foarte săracă iar tatăl lor făcuse toate demersurile ca să îşi vândă fetele pentru un  trai mai bun. 



Fetele au plâns şi l-au rugat, însă lacrimile fetelor nu l-au înduplecat pe tatăl avar. Auzind despre acestea Sfântul Nicolae a venit în ajutorul celor trei surori venind noaptea pe furiş, aruncând în camera fetei celei mari o pungă cu galbeni, iar astfel fata a reuşit să se mărite după datini şi nu vândută celui ce va oferi un preţ mai bun. La fel a procedat în următorii doi ani şi cu celelate fete, reuşind ca să le facă fericite .

Tatăl însă avea un plan după ce a văzut că se întâmplă în cazul celor două fete, la a treia s-a hotărât să pândească noaptea să vadă de unde apare minunea pungilor cu galbeni.
Astfel el a văzut când Nicolae a urcat pe acoperişul casei şi a dat drumul pe coş săculeţul cu galbeni.

De atunci legenda spune că Moş Nicolae nu se arată niciodată aşa cum face Moş Crăciun, însă nu uită niciodată de copii nevoiaşi şi cuminţi.

SĂ FIȚI CUMINȚI ! ...


Trimiteți un comentariu

0 Comentarii