De ce nu este bine să bem cafeaua pe stomacul gol | Cafeneaua Subiectelor



DE CE NU ESTE BINE SĂ BEI CAFEAUA PE STOMACUL GOL

  Majoritatea dintre noi facem greşeala de a consuma cafeaua de dimineaţă pe stomacul gol, alegând cafeaua în detrimentul micului-dejun, ceea ce este cu totul şi cu totul greşit, deoarece în timp acest obicei poate afecta mucoasa stomacului, iar de aici o întreagă serie de probleme.

 O singură ceaşcă de cafea băută pe stomacul gol va creşte aciditatea din stomac într-un mod destul de dramatic ceea ce va îngreuna procesul de digestie , iar persoanele cu boli  ale stomacului ( gastrite,ulcere,) vor avea de suferit din cauza acestui obicei nesănătos.

O altă problemă serioasă a consumului de cafea pe stomacul gol este că va creşte nivelul de cortizol într-un mod destul de alert, iar corpul are nevoie de mai mult timp de a-l scade, de aici şi senzaţia de energie dată de cafea, care nu face decât să crească cortizolul,acesta fiind direct responsabil de abilitatea organismului de a rămâne treaz.

Foarte des la persoanele care consumă cafeaua pe stomacul gol apare acea senzaţie neplăcută de balonare,  cafeaua având şi proprietăţi diuretice. 

Deşi crezi că o ceaşcă de cafea te va ajuta să ai o digestie mai bună, vei fi surprins să vezi câte modificări pot apărea într-un timp foarte scurt. 

Din păcate mulți dintre noi ne ridicăm din pat cu gândul la băutura minune, care ne ajută să ne trezim şi să fim mai energici.


Conform studiilor cafeaua de dimineaţă trebuie consumată la cel puţin la o oră după ce ne-am trezit şi niciodată pe stomacul gol. 

Sper ca articolul meu să vă convingă să renunţaţi la prostul şi nesănătosul obicei de a consuma cafea pe stomacul gol.

Mănâncă  înainte un sandviş, un bol cu cereale sau măcar o felie de pâine prăjită.

                   VĂ DORESC SĂNĂTATE, CĂ-I MAI BUNĂ DECÂT TOATE !

Trimiteți un comentariu

0 Comentarii